Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR „Štuka“ Velika Kladuša organiziralo „Ribarsko veče“

rvk-ribari051215-6Udruženje sportskih ribolovaca (USR) „Štuka“ Velika Kladuša u subotu, 05.decembra je nakon više od tridesetak godina pauze u Velikoj Kladuši organiziralo „Ribarsko veče“ koje je održano u restoranu „Grotta Azzuro“ u Drmaljevu.

Na ovom druženju okupio se veći broj posjetilaca, članova udruženja „Štuka“ i njihovih pratnji, koji su došli da se provesele i provedu u jednoj malo drukčijoj atmosferi u odnosu na njihovu standardnu sa štapom i opremom pored vode.

S obzirom da je Upravni odbor svojim Planom i programom za ovu godinu planirao održati ovaj događaj i cilj im je bio da obnove ovo druženje i zabavu uz nadu da ono ponovno preraste u tradiciju, može se slobodno reći da su već ispunili svoj cilj.

Takvog mišljenja je i Dino Miljković, predsjednik USR „Štuka“ Velika Kladuša (poslušajte izjavu)

Ovom prilikom Udruženje je dodjelilo zahvalnice istaknutim članovima koji su postigli zapažene uspjehe u tekućoj godini, dok je specijalno priznanje dodjeljeno dugogodišnjem predsjedniku ovog udruženja Muhamedu Miljkoviću.

Pozivu organizatora da prisustvuje „Ribarskoj večeri“ odazvao se je i općinski načelnik Edin Behrić, koji se je i ukratko obratio prisutnima. Za dobro raspoloženje kad je u pitanju muzički dio pobrinuo se „Jako band“. Dodatni ugođaj uljepšala je i tombola sa bogatim ribolovnim nagradama.

Pročitajte i:   Pobjeda ekologa: Nakon 10 godina poništena koncesija za hidroelektranu na Neretvi

Inače, Udruženje sportskih ribolovaca (USR) „Štuka“ Velika Kladuša trenutno broji 130 članova. Najveći problem su im finansije i nedostatak većeg broja rijeka za obavljanje treninga. Značajne uspjehe i u ovoj godini su ostvarili članovi ovog udruženja. U disciplini „Lov ribe udicom na plovak“ u pojedinačnoj kategoriji prvak USK je Fikret Pajazetović, dok su prvak i viceprvak USK-a u istoj disciplini dvije ekipe ovog udruženja. Osvojene su i medalje na Federalnom kupu u disciplini „FlyFishing“ (Mušičarenje), a ekipa „Šaranaša“ u disciplini „Lov šarana i amura“ već pet godina je među prve tri ekipe u Premijer ligi BiH, a ti uspjesi su omogućili i učešće nekoliko takmičara ovog udruženja na četiri Svjetska prvenstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.