EkologijaNajnovije vijesti

Uspješno okončan završni vikend “Škole planinarstva i ekologije – Dragi Novaković”

fdfProtekli vikend, 15. i 16. oktobra 2016. godine, održan je završni edukativni vikend u okviru projekta „Škola planinarstva i ekologije – Dragi Novaković“.

Učenici/e i profesori/ce Treće gimnazije i Srednje škole za okoliš i drvni dizajn iz Sarajeva imali su priliku da borave u Visitor centru Pecka i posjete izvorište rijeke Sane te uživaju u domaćim specijalitetima. Drugog dana su učenici/e polagali test znanja o planinarenju i šumskim ekosistemima o čemu su slušali tokom škole. Svi učenici/e će dobiti certifikate o završenoj školi a njabolja/e tri učenika/ce će dobiti nagrade, koje će se dodijeliti 25. oktobra 2016.godine u Sarajevu uz prisutnost medija.

Projekat „Škola planinarstva i ekologije – Dragi Novaković”, kojeg finansijski podržava Misija OSCE-a u BiH, zajednički provode Aarhus centar Sarajevo, HPD Bjelašnica 1923 Sarajevo i PAK Summit Banja Luka, u sjećanje na planinara i prijatelja Dragog Novakovića koji je tragično nastradao početkom godine, a koji je učestvovao u izvornoj pripremi ovog projekta. Cilj projekta je da se kroz učenje o planinama u BiH i planinaskim ekosistema, te boravkom u prirodi, učenici upoznaju sa jedinstvenim prirodnim bogatstvima kojima BiH obiluje te razviju svijest o neophodnosti očuvanja prirode radi naše čistije i zdravije budućnosti.

Pročitajte i:   Poziv za učešće na Prvenstvu i Kupu FBiH u lovu ribe udicom na plovak

Više fotografija o navedenim događajima možete pogledati NA OVOM LINKU

Dodjela certifikata i nagrada učenicima/cama „Škole planinarstva i ekologije – Dragi Novaković” održati će se u Centru za mlade na Grbavici, Sarajevo 25. oktobra.

 Organizatori „Škole planinarstva i ekologije – Dragi Novaković”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.