Godišnja skupština SRS Tuzlanskog Kantona

modrac_11_0922.03.2005.godine, u Živinicama, sa početkom u 11:00 h je održana redovna godišnja skupština Sportsko ribolovnog Saveza Tuzlanskog kantona.Pored osnovnih tačaka (usvajanja izvještaja o radu, te finansijskog izvještaja, kao i plana rada za tekuću godinu) na dnevnom redu bio je i zakon o Slatkovodnom ribarstvu, te izradi ribolovne osnove na području Kantona.
U Savez su primljene 3 nove članice Kantona, dok su iz Saveza isključena tri udruženja koja su grubo kršila ugovor o udruživanju u Kantonalni savez. Isključeni su: “Šaran” Teočak, “Smuđ” Lukavac i “Rudar Kreka” Tuzla koji ujedno Kantonalnom Savezu duguje i 10.000 KM zbog čega je i pokrenuta

krivična prijava protiv navedenog udruženja.
Na Skupštini je donesena odluka o imenovanju novih ljudi u Federalni Savez BiH. U Upavni odbor Federalnog Saveza izabran je Husić Sead (Živinice), za predsjednika Skupštine Federalnog Saveza izabran je Ahmo Gogić (Kladanj), za člana nadzornog odbora FS izabran je Odobašić (Tuzla), za člana takmičarske komisije FS izabran je Buljubašić Nihad (Srebrenik), predsjednik takmičarske komisije SRS TK izabrana je Okić Eldina (Tuzla), dopredsjednik upravnog odbora SRS TK izabran je Vučinić Ljubiša (Tuzla).
Nakod duge i iscrpne rasprave Skupština je završila sa radom u 14:00 sati.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u SPIN ligi SRS BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.