Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Pred izbornu skupštinu USR Sarajevo 1906

Otplaćena sva dugovanja – Dosadašnje rukovodstvo Udruženja će nasljednicima ostaviti sređenu financijsku situaciju
Ribolovci USR Sarajevo 1906, inače jednog od najstarijih ribolovaekih društava u BiH, 13. decembra sa početkom u 17.30 sati ae održati redovnu izbornu skupštinu, na kojoj će se, između ostalog, izabrati i novi predsjednik društva, kao i Upravni odbor. Kako smo saznali od dosadašnjeg predsjednika ovog udruženja Ermina Hadžića, na dnevnom redu ae se naći i problemi sa kojima se ovo društvo susretalo u novonastaloj situaciji kada su ostali
bez gazdovanja lokalnim vodama, planovi budućeg djelovanja i druge tačke.
Što se tiče dosadašnjeg rezultata, koje je sadašnje rukovodstvo postiglo u dvije godine djelovanja, valja spomenuti

pozitivno poslovanje i dobar takmičarski rezultat. Pored toga što su imali velike troškove oko ueešaa na svim lokalnim i državnim takmičenjima, te što su otplatili sva dosadašnja dugovanja Općini Centar na ime kirije za korištenje prostorija u Ulici Titova 12, ukupno financijsko stanje je pozitivno. Veliki je uspjeh biti pobjednik Kupa BiH u kategoriji seniora i seniorki, kao i omogućavanje članovima da pecaju ribu na području Jablanice, Mostara, Prače, Goražda, Kaknja, Zenice i mnogih drugih mjesta.
Također, njihovi članovi nisu plaćali ni polaganje ribolovaekog ispita. Izborna skupština USR Sarajevo ae se održati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici.
Alija Pušina – Oslobodjenje

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.