Iz svijetaNajnovije vijestiUlovi

Ribici upecali stogodišnju jesetru dugacku tri metra

Dva britanska ribica su se jedan sat borila s cudovišnom ribom dugackom tri metra i teškom 220 kg. Kao mamac su koristili lososova jajašca
Nick Calleya (36) iz Engleske i George Carstairs iz Škotske uz puno su muke ipak uspjeli izvuci grdosiju iz rijeke Fraser u Chilliwacku u Kanadi gdje su bili u turistickom obilasku. Pecali su iz camca ribickim štapom i udicom.
– George je prilicno sitne fizicke gradje pa sam morao i njega pridržavati da ga riba ne povuce za sobom u rijeku – prica Nick. Zbog bolova u rukama muškarci su se tijekom jednosatne borbe izmjenjivali u držanju štapa. Nikako nisu htjeli dopustiti da im kapitalac pobjegne. Cijelo vrijeme njihov je ribicki vodic bio za kormilom camca pokušavajuci držati korak s ribom.
– Stalno smo išli gore dolje po rijeci. Vozili smo se gotovo cijeli kilometar. Svako malo riba bi zaronila pa naglo izašla na površinu. Uspjeli smo ju nakako dovuci u plitko, a tada je George skocio iz camca, zavezao joj zadnju peraju i držao ju gok se nije umirila – kaže uzbudjeni Nick. Nakon toga vodic ju je obilježio mikrocipom i pustio natrag u vodu. Iako u rijeci postoje i puno veci primjerci, vodic kaže da je to najveca riba koju je vidio zadnjih godina.
www.24sata.hr

Pročitajte i:   U Kiseljaku oboren rekord svjetskih ribolovnih prvenstava; Medalja i za BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.