Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Lukavac: Poribljeno jezero Modrac

Sportska ribolovna zajednica (SRZ) jezera Modrac, uz financijsku podršku Global Ispat koksne industrije Lukavac (GIKIL), danas je uspješno implementirala projekat poribljavanja jezera Modrac.
Korporativna društvena odgovornost uvijek je za GIKIL bila na prvom mjestu, a ovo je samo jedan u nizu projekata iz te oblasti kojim naša kompanija doprinosi okolini u kojoj operira. I ubuduće, naravno, namjeravamo konkretnim primjerima dokazivati kako nam je zaista stalo da gradimo uzajamne partnerske odnose s lokalnom zajednicom“, rekao je zamjenik generalnog direktora GIKIL-a Faik Buševac.
GIKIL je financijskom podrškom od 7 000 maraka participirao u poribljavanju radi unapređenja biljnog i životinjskog svijeta u ribolovnim vodama kojima upravlja SRZ jezera Modrac na području općina Tuzla, Lukavac i Živinice.
SRZ Modrac već nekoliko godina objedinjuje ribolovna društva iz Tuzle, Lukavca i Živinica radi zaštite jezera Modrac i njegova ribljeg fonda te radi sudjelovanje na ribolovnim natjecanjima širom Europe.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

2 thoughts on “Lukavac: Poribljeno jezero Modrac

  • hoce li iko objaviti koliko je bilo riba, i koje velicine i tezine

  • Mrežaroši eto mesa, kupio vam čika Faik da imate što umrežit

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.