S.R.D. “Ključ” Ključ

Posjetite stranicu Udruženja

Sportsko Ribolovno drustvo Kljuc osnovano je 17.04.1936 godine sto znaci da navrsavamo u ovoj godini 70 godina postojanja i uspjesnog rada. Drustvo trenutno ima oko 250 clanova, razlicitog uzrasta od pionira do pezionera, te smo otvoreni za sve one koji ze zele uclaniti u nase Drustvo bez obzira gdje zive.
Pri udruzenju egzistira i aktivno ucestvuje u stvaranju sto boljeg drustva sekcija Mahaca koja trenutno ima oko 20 vrsnih mahaca, takodje razlicite starosne dobi. U planu je i formiranje sekcije skobaljasa, posebno u djelu mizvodno od Kljuca MZ Zgon-Crljeni do granice s opcinom Sanski Most. Mjesto Sokolovo 14 kilometara od Kljuca je ujedno i kamp sa zadrvanom, za sportske ribolovce te idealno mjesto za lov na skobalja. Dakle, nase Drustvo je heterogenog sastava, jer imamo u u svom sastavu i zena, te se mogu opredjeliti za vrstu ribolova koju zele. Postoje i druga tijela, pri udruzju kao i niz pravilnika izvedenih Zakona o slatkovodnom ribolovu.

Sportsko ribolovno drustvo Kljuc za ribolov ima na raspolaganju rijeke Sanu i Sanicu, a ostale nabrojane rijeke koriste se uglavnom za mrijest i prirodno staniste mladji svih vrsta riba nasih terena. Ukupna duzina lovnog terena na Sani je oko 30 kilometara od toga poseban revir 3 kilometra i oko 2 kilometra totalne zabrane, sto znaci da za lov na rijeci Sani ima cirka 25 kilometara i cijelim tokom obala je pristupacna i lovna za skoro sve vrste riba.

Rijeka Sanica duzine oko 16 kilometara od cega 2 kilometra revira i 4 kilometra totalne zabrane.

Drustvo ima 2 cuvara u Kljucu i Sanici. Drusvom upravlja Upravni odbor koji broji 7 clanova s predsjednikom Drustva na celu. Imamo prostorije s sjedistem u Domu kulture u Kljucu u ulici Branilaca BiH bb.

Skupstinu drustva cine svi clanovi drustva, a potrebno je minimalno 10% clanova za njeno odrzavanje. Nemozemo da ne spomenemo dugogodisnjeg predsjednika SRD Kljuc rahmetli Mrkalj Huseina, koji je svojim postenim radom i upornoscu dao temelje ovom, uzornom udruzenju ribolovaca.

Predsjednik drustva je Besim Pudic, predsjednik skupstine je Hamedovic Damir. Upravu jos cine Senad Zecevic, Abdulah Sistek, Sefik Mrsic, Meho Kesedzic, Vahid Omanovic i Huse Balagic.

Kontakt: 79280 Ključ
Telefon: 061/334-637
E-mail: kljuc@srsbih.com