Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Obavještenje iz SRD “Rama” Prozor – Rama

SRD_Rama_Prozo_Rama_11_09Zbog ukazanih potreba i Zaključka predsjedništva SRD “Rama”, te provedbe Zakona o slatkovodnom ribarstvu i drugih propisa, obavještavamo sve sportske ribolovce na području Federacije Bosne i Hercegovine da su u obvezi prije izaska na ribolovne vode Ramsko jezero, rijeka Rama, i dio Jablaničkog jezera , a što im je i zakonska obaveza, pribaviti ribolovne dozvole, bilo jednodnevne, bilo godišnje od SRD “Rama”, sa potrebnim upisanim t.j. popunjenim podacima, jer se ubuduće neće tolerisati ako budu zatečeni bez dozvole od strane ribočuvarske službe, ovlaštenih članova ribočuvara, poljoprivredne inspekcije, kako općinske, tako i županijske: po potrebi, ove službe su ovlaštene za pozivanje patrole policije, što će, ukoliko to bude neophodno, i učiniti. Svi ribolovci koji budu zatečeni bez dozvole,
protiv njih će biti poduzete odgovarajuće zakonske mjere (pokretanje prekršajnog postupka).U narednom periodu, jednodnevne dozvole se više neće moći kupiti od ribočuvara na vodi.
Dozvole se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima

STR “Malprom”, vl.Žarko pločkinjić, mjesto Ploča
Benzinska crpka, vl. Ilija Papak, mjesto Gračanica
STR “Musa”, vl. Mustafa Bektaš, mjesto Varvara
konoba “Kod Buce”, vl. Mladen Topić, mjesto Gračanica
Kiosk (ul. Kralja Tomislava, pored općine) vl. Zdenko Dolić
U uredu SRD “Rama”, ul. Kralja Tomislava bb, zgrada TKZ
Vatrogasni dom, gdje se mogu kupiti i godišnje dozvole
Molimo vas da o ovome izvjestite svoje članove – sportske ribolovce, kako ne bi došlo do neželjenih problema i da bi se izbjegle moguće neugodnosti po njih (pokretanje prekršajnih prijava).

Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.