Još 20-ak dana do početka “Carp Cup”-a

Mapa_Takmicarske_staze_Pelagicevo_smallPoštovane kolege, sportski ribolovci – šarandžije, pozivamo Vas da prisustvujete tradicionalnom takmičarskom druženju u lovu šarana ” CARP – CUP Pelagićevo 2006 “, koje će se održati 23. 24. i 25. Juna 2006. godine na jezeru “Žabar bara”, Pelagićevo.
Takmičarsko druženje održat će se u organizaciji Društva Sportskih Ribolovaca “ŠARAN” Pelagićevo, sa ciljem upoznavanja, razvoja i afirmacije modernog šaranskog ribolova u B i H , te okupljanja, upoznavanja i druženja što većeg broja pristalica ove vrste ribolova.
Takmičenje će se održati u skladu sa Pravilnikom o modernom šaranskom ribolovu, čije će pravilno sprovođenje nadzirati članovi Sudijske organizacije, odnosno Takmičarske Komisije.
Organizator takmičenja omogućiće svakom učesniku maksimalnu zaštitu i da, uz obavezu poštovanja Pravilnika o modernom šaranskom ribolovu, ravnopravno učestvuje u fer i sportskom takmičenju. Dragi ljubitelji ribolova!
Veoma nam je drago da Vam možemo

predstaviti biser posavine, naše jezero, jedinstveno mjesto za sportski i rekreativni ribolov koje je veoma bogato raznim vrstama ribe , ali pretežno šaranom. Jezero je po svom porijeklu bagerski rov i dimenzija otprilike 700 x 600 metara sa jednim poluostrvom. Dno je pretežno šljunkovitog karaktera , iako ima dijelova sa kamenom, zemljanom i travnatom podlogom. Idealno je za sve šaranske vrste i ostalu bijelu ribu, ali se ovde mogu loviti i druge vrste riba.
Pogledajte malo skicu jezera na kome se vide obilježena i numerisana ribolovna mjesta tj pozicije za takmičare.
Najuspješnija mjesta su bila i ostala 24, 25, 7 i 8 i uvijek su favoriti na takmičenjima.Posebno je dobro mjesto broj 22 i to desno kod žute kockice , koje je nekad bilo mjesto 26. Ovo naravno nije prepreka za dobre ribolovce i oni mogu da uhvate ribu svuda na jezeru.

Pročitajte i:   Ново порибљавање Сушице и Горичког језера

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.