Iz svijetaNajnovije vijestiTehnike i pribor

Sajam lova i ribolova u Beogradu od 26-29.04.2007.

Ulaz_u_halu_2_Sajma.jpgOve godine sa sajmom lova i ribolova je počela era ovakvih sajmova u glavnom gradu. Prošlogodišnji u maloj (14.) hali je bio neugledan i skoro neprimetan. Ovaj koji se skoro završio je ipak ostavio neki trag, mada je to još daleko od Niškog ili Novosadskog. Velika hala 2. i njen nivo S je bila dobro popunjena izlagačima. Nastupilo ih je tridesetak koji su prikazali proizvode iz domaće proizvodnje i neke novitete iz sveta. To je premalo, ali je za početak dosta. Izgleda da će u budućnosti

Guzva_na_travarovom_standu.jpg
ovaj sajam zaživeti u pravom smislu te reči. Organizacija sajma sa parkingom i ostalim pogodnostima je bila na vrlo visokom nivou, a i cena pojedinačne karte je bila prihvatljiva.
Predstavljeni su neki noviteti iz oblasti šaranskog ribolova (ponuda hrane i pribora za šarandžije je bila najbolja), plovkaroškog i varaličarskog, dok je ponuda opreme za FF bila ispod svakog očekivanja.
Pacific_Bay.jpgPohvaliti treba Nasera Nimanija, uvoznik Jaxona i Travar Ranka uvoznika Mikada i Alceda jer su imali najbolju ponudu ribolovačkog pribora uopšte. Od proizvođača voblera, jedino je “GAGA” vobleri imala svoj poseban štand koji je bio dobro posećen. Novitet je ponuda štapova Pacific Bay koji se dorađuju u Srbiji. To su pravi karbonski varaličarci za sve prilike. Kuriozitet je da su se prvi put prikazali zajedno šaranski reviri u Srbiji, a medju njima i revir Pelagićevo u Republici Srpskoj. Izložbe slika jezera, srećnih ribolovaca i ulova su puno govorile o atraktivnosti tih terena. Tu su uspostavljeni novi kontakti i zakazana druženja.
GAGA_vobleri.jpgPored ovog sajma bio je i sajam turizma, gde je vladala prava gužva, jer je došao u pravom trenutku, na početku sezone. Na tom sajmu, na štandu turističke ponude iz BiH
sreo sam ribolovca iz BiH, Acu Đukica. Lepo smo se ispričali i setili nekih zajedničkih pecanja na Plivi i Ribniku, i dogovorili nova. Globalno gledano moramo priznati da je promet na ovom sajmu bio dobar i oni koji su izlagali su bili veoma zadovoljni.

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

GAGA_vobleri_unikati.jpgStand_RankaTravara.jpg

Korhner Ivan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.