Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana sjednica UO SRS Republike Srpske

Dana 01.12.2007. (subota) održana je sjednica Upravnog odbora Sportsko ribolovnog saveza Republike Srpske u funkciji priprema Skupštine SRS Republike Srpske, koja je zakazana za 22.12.2007. godine u Tesliću (Banja Vrućica). Na Upravnom odboru je razmatrano slijedeće:

Najvažniji dio materijala odnosio se na određivanje cjena ribolovnih dozvola za 2008 godinu., jer je to preduslov za izradu Financijskog plana i programa Saveza za naredni period.Upravni odbor se opredjelio da Skupštini SRS RS predlozi da cijena ribolovne dozvole u 2008 godini bude 60 KM., što znači da će dozvola poskupjeti za 10 KM. Tih 10 KM trebalo bi da ostane društvima na posebnim računima, kao njihova sredstva kojima bi učestvovali na konkursu za dodjelu koncesija za vode, za što će ubrzo biti objavljen konkurs. Osnoviva za obračun doprinosa za SRS RS i dalje bi ostala na sadašnjem nivou od 50 KM. Naime mišljenje članova Upravnog odbora je da to zadovoljava planske i finansijske potrebe Saveza i za narednu godinu.Značajnu novinu predstavlja to sto je Upravni odbor donio odluku da sportska ribolovna drustva mogu pustiti u prodaju jednomjesečne i sedmodnevne turističke dozvole koje važe na vodama kojima gazduje njihovo drustvo. Ovo će doprinjeti značajnijem razvoju turizma na vodama Srpske, a naročito na turistički atraktivnim sportsko ribolovnim destinacijama kakvi su dijelovi Drine, rijeke Plive, Ugra i dr.
Upravni odbor je još jednom dao podrsku kandidaturi NEBOJšE BERIĆA , sportskog ribolovca mušičara iz Celinca za izbor sportiste godine Republike Srpske i prijedlog da se sportski ribolovac pionir Smitran Aleksandar iz Gradiške kandiduje za stipendiju mladih perspektivnih sportista Republike Srpske.
Imenovana je i komisija u sastavu: Milorad Lujić, Nebojša Panić i Marin Marinković koja će sačiniti prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o posebnim revirima i isti ponuditi Ministarstvu za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu na razmatranje i usvajanje.

Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.