Najnovije vijestiOstale vijesti

Druženje sportskih ribolovaca

Dana 01.03.2008. godine na obali Grabovickog jezera, pored Ribarskog doma organizovano je druženje sportskih ribolovaca clanova USR «Sarajevo 1906» iz Sarajeva i USR «Glavatica» iz Jablanice. Druženju je prisustvovalo oko 50-tak ribolovaca, a pored clanova ova dva Udruženja na druženju su bili prisutni i predstavnici USR «Vogošca», USR «Bistro» Mostar- Sjever i USR «Mostar» Mostar. Ovo druženje organizuje se vec drugu godinu u cast otvorenja ribolovne sezone.
Druženje smo poceli na platou pored Doma, ali samo za kratko jer je pocela padati iša, pa smo bili primorani da nastavimo u domu. Druženje je proteklo u jako lijepoj i veseloj atmosferi uz šale, pjesmu i price o ribolovu. Inace, sve cešca druženja clanova ova dva udruženja, kao i clanova USR „Vogošca“ obicno provedemo u veseloj atmosferi, a ne rijetko se i zapjeva pored vode. Iskoristili smo priliku kako bi izvršili spaljivanje oko 20-tak ribarskih mreža koje su ribocuvari pronašli u Jablanickom jezeru, a koje u vrijeme provale nisu bile u prostoriji nego na sigurnijoj lokaciji.

Naši dragi prijatelj, clanovi USR „Sarajevo 1906“su nas prijatno iznenadili jednim poklonom (logo Udruženja sa slikom ribolovca ispod koje je ispisan tekst „NE PITAJ ŠTA OVO UDRUŽENJE MOŽE UcINITI ZA TEBE, NEGO ŠTA TI MOŽEŠ UcINITI ZA UDRUŽENJE“) koju je predsjednik udruženja gosp. Arnautovic Hikmet urucio predsjedniku „Glavatice“ gosp. Arfadžan cazimu. Na pozadini slike stoji tekst „Ko se s vama druži, život mu je duži“, a navedena slika krasi zidove ribarskog doma. Pored toga, predsjednik USR „Vogošca“, gosp. Gljiva Salem je donirao jedan TV prijemnik za ribarski dom. Ovom prilikom im se svima zahvaljujemo.
Pored ribolovne sezone 01.03.2008. godine svecano je otvoren i ribarski dom, cija je izgradnja trajala 17 mjeseci, a posao je u dobroj mjeri priveden kraju. Još imamo završiti nekoliko sitnica, ali dom je vec u funkciji.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Ovakva i slicna druženja ljubitelja sportskog ribolova pored voda jablanickog udruženja ce se nastaviti i ubuduce, a svi koji su raspoloženi za lijepo druženje i razmjenu iskustava „BUJRUM“. Mi cemo se potruditi da vam boravak na vodama ovog udruženja ucinimo što ugodnijim i ljepšim. BISTRO!!

Kovach

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.