Najnovije vijestiTakmičenja

Četvrti internacionalni kup Ugra u mušičarenju – Đukic odbranio prvo mjesto

Drago mi je što sam pobijedio, ali u prvom planu je bilo druženje, rekao Aleksandar djukic, koji je ulovio 29 riba
Aleksandar djukic iz Šipova pobijedio je na cetvrtom internacionalnom kupu Ugra u flaj-fišingu tehnikom mahar, koji je održan proteklog vikenda na rijeci Ugar kod Kneževa/Skender Vakufa.
djukic je prvo mjesto osvojeno prošle godine odbranio sa ulovljenih 29 riba. Prvi dan je ulovio 18, a drugi dan 11 riba. Drugo mjesto je pripalo Mili Kerkezu iz Laktaša sa ulovljene 23 ribe, dok je Jovo Devic iz Gradiške zauzeo trece mjesto sa 16 ulovljenih riba.
“Ocekivao sam dobar plasman, ali iskreno, malo sam iznenadjen prvim mjestom. Drago mi je što 

sam pobijedio, medjutim, u prvom planu je bilo druženje”, rekao je djukic, koji je za nagradu dobio vrijedan ribolovacki štap, pehar i medalju.
Osim tri prvoplasirana takmicara, nagradjen je Simo Markovic iz Kneževa, koji je upecao najvecu ribu. On je za 50 centimetara dugu ribu dobio stalak za pravljenje vještackih muva. Na Ugru se takmicilo 20 ribolovaca iz BiH i Švedske, a ulovljeno je 177 komada ribe.
“Kao organizatori možemo biti zadovoljni. Sve je proteklo kako treba, takmicari su imali dobre uslove, bio je dobar ulov, ali ono što je najvažnije, družili su se. Kao što je vrhovni sudija Milorad curcic rekao, ovo je takmicenje na kojem se takmicari druže bez zamjerki i rivalstva, a pobjedjuju vrhunski majstori”, rekao je Radovan djuric, sekretar Sportsko-ribolovog društva Ugar, organizatora turnira, koji je održan po pravilima Svjetske flaj-fišing organizacije.
Takmicari, sponzori i medijski pokrovitelji dobili su zahvalnice, a medju njima su i “Nezavisne novine”. Organizaciju Kupa Ugra pomogli su Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske, opština Kneževo, Šumsko gazdinstvo “Kneževo”, a medijski pokrovitelji su bili RT RS, “Glas Srpske” i “Nezavisne novine”.
Zaštita Ugra
Tradicionalno takmicenje u flaj-fišingu posveceno je borbi za zaštitu Ugra.
Ucesnici, ali i svi posjetioci, su skrenuli pažnju da se mora sacuvati gar.Želimo da i sljedece godine održimo takmicenje, a to cemo moci samo ako voda ne bude u cijevima protocne hidrocentrale”, istakao je djuric.
Foto: V.Stojakovic
Tekst: Maja Predragovic – Nezavisne novine

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.