Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Sve je isto k'o i lani, hej… (www.unskiribari.com)

I konačno je stigao naš dan, naša Nova godina, odnosno otvor sezone mušičarenja i lova lipena. K'o po starom dobrom običaju, ekipe su već odavno utvrđene, kao i lokacije. Roštilji, šatori, janjci, mezetluci i piće je već utovareno, i samo se čeka prvi cik zore da se krene put Ljutočke doline, pa dalje, prema atraktivnim i svima nama dobro poznatim brodovima na potezu Kulen Vakuf – Martin Brod. Neki su još i vrijedniji pa su već krenuli večeras, ne samo da ugrabe najpovoljnije lokacije za podizanje kampova, nego i što ne mogu dočekati zore,……pa je žele dočekati već na Uni.

Naša ekipa ‘fala Bogu, je svake godine sve brojnija, i to da se pohvalim ne samo po ljudstvu, nego i po broju netom kupljenih mahaljki i fly fishing opreme, što dovoljno govori o polaganoj ali sigurnoj popularizaciji ove tehnike i na našim vodama. Naravno, i dalje tu ide i vaser loptica kao i obavezni varaličarski pribor za potjeru za trofejnom potočarom u sumrak i zoru. Moja ekipa se opet odlučila za lokaciju Pribojskog slapa više K. Vakufa, što zbog povoljnosti i pristupa, što zbog atraktivnosti pribojskih slapića iz kojih ćemo pokušati prevariti po kojeg lipena kapitalca. Tu su i obavezni rafting čamci, za naše već tradicionalno spuštanje od Martin Broda do Priboja, i uživanja u čistoći i ljepoti naše Jedine, kao i radi fotografiranja svih unskih ribara koji se zateknu na otvoru. Ovom prilikom u ime svoje ekipe i u svoje lično, čestitam unskim ribarima 15. maj i otvor mušičarenja na ovom dijelu rijeke Une, sa nadom da ćemo ove godine biti još savjesniji sportski ribolovci i unski ribari. Ne zaboravimo da naša Una nije Jedna i Jedina bez lipena u njoj, i da ga samo mi možemo sačuvati, onako kako nam to nalaže naša savjest. BISTRO!
Adnan Mujakić

Pročitajte i:   Konkurs/natječaj za izbor domaćina – suorganizatora i takmičarskih staza za takmičenja u 2025. godini

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.