Najnovije vijestiTakmičenja

REZULTATI TAKMIČENJA “ZLATNA MEKOUSNA 2009.”

Upravo je završeno ekipno takmičenje KUP “ZLATNA MEKOUSNA” na Neretvi u Konjicu, 08.08.2009. Ekipni pobjednik je ekipa “PHARMAMED” Travnik, u sastavu:
1. Kotlica Sanjin
2. Fetahović Nazif Suzi
3. Šečić Tarik

Uglavnom, na takmičenju je učestvovalo 8 ekipa po tri člana. Početak je bio u 09:45, pa do nekih 18:00 sati, uz dužu pauzu za ručak u toku dana. Ulovljeno je ukupno 59 komada ribe, mekousne pastrmke, potočne pastrmke, lipljena i pokoji kljen koji nije ulazio u bodovanje.

Najveći primjerak je ulovio Krišto Ivica, iz flyfishing kluba “Busovača”, potočnu pastrmku od 51 cm dužine. Drugoplasirana ekipa je bila “Glavatica 1” iz Jablanice. Pred sam kraj takmičenja njihov član ekipe Osmanović Mirza je ulovio nekoliko lipljena u kratkom vremenskom roku i jablanička ekipa je izbila na drugo mjesto. Trećeplasirani su bili momci iz Sarajeva, flyfishing klub “Campus” Sarajevo, prvenstveno zahvaljujući Pehađić Sabahudinu, koji je također imao strašnu seriju ulova lipljena u kratkom vremenskom roku.
Što se tiče pojedinačnog plasmana, iako je bilo zamišljeno ekipno kup-takmičenje u prvom planu, statistika kaže da su pojedinačno najbolje rezultate imali:
1. Kotlica Sanjin iz ekipe “Pharmamed” Travnik
2. Pehađić Sabahudin iz ekipe “Kampus Sarajevo”
3. Hodžić Ahmed iz SRD “Vrbas” Donji Vakuf
Opširnije informacije će biti poslije. Unaprijed se izvinjavamo svima ako bude nekih sitnih grešaka u pisanju prezimena, ali nadam se da je sve poprilično korektno napisano.
BISTRO!
(http://mekousna-konjic.tk/)

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

One thought on “REZULTATI TAKMIČENJA “ZLATNA MEKOUSNA 2009.”

 • Postavio Iko Sarajevo 17 August, 2009

  … nisam napisao ime za donji komentar, a to nije OK, zaboravio od huje ….
  ____________________________________________________________

  Postavio Guest 17 August, 2009

  … e žao mi je al moram da kritikujem i skrenem pažnju na pojavu koja je redovna na dijelu koji se vodi kao FF revir u Konjicu, i za koji se plaća fina dnevna dozvola. Niti jednom ja, a vjerujem i svi vi, nisam prošao , a da na tom dijelu “REVIRA” nisam vidio od dva do deset ribara sa raznim spravama – vaserke najčešće, a ni rakete nisu rijetke, ali nikog baš nikog sa FF priborom. Pa što mislite Konjičani i ostali koji bi se trebali brinuti o tom dijelu zašto je to tako? Dali mislite da niko nema oči i da ne vidi vašu veoma nezdravu politiku ne zamjeranja komšijema i poznanicima. Svima Vama preporučujem da odete na gornji tok Neretve i da vidite tu praznoču koja je gotovo nevjerovatna. TVRDIM DA JE NERETVA TAKVIM VAŠIM ODNOSOM “LINIJE NE ZAMJERANJA KOMŠIJAMA I POZNANICIMA” POSTALA, BAR EVROPSKI, TITULAR BROJ 1 – NAJLJEPŠE I NAJPRAZNIJE RIJEKE
  č e s t i t a m
  ____________________________________________________________

  Postavio cori 11 August, 2009

  Pehadžić Sabahudin je takmičio za Ključ, on je drugi u ukupnom plasmanu
  ____________________________________________________________

  Postavio Pliva 10 August, 2009

  Ima jedna ispravka…3. mjesto ekipno je uzela ekipa SRD”Vrbas”D.Vakuf a ne “Campus” kako gore pise…
  ____________________________________________________________

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.