Najnovije vijestiTehnike i pribor

Banja Luka: Sutra počinje “Lorimes 2010”

Na 14. Međunarodnom sajmu lova, ribolova, sporta i turizma “Lorimes 2010”, koji će se održati od 4. do 7. novembra na Banjalučkom velesajmu, okupiće se mnogo učesnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, najavili su organizatori.
“Prvi dan sajma biće rezervisan za ocjenu lovačkih trofeja i radni sastanak turističkih organizacija, dok će drugi dan biti održan 12. ribolovački sajamski kup u lovu grabljivica, te 9. ribolovački sajamski kotlić i izložba sitnih životinja”, rekao je Dragoljub Bojanić, direktor Banjalučkog velesajma.
Turistička organizacija RS, kao jedan od suorganizatora, predstaviće turističke potencijale i usluge.
“Iz bogatog programa izdvajamo promociju zimskih centara RS, kao što je Jahorina, Igrište, Kozara i Kneževo, zatim promociju nacionalnih parkova Sutjeska i Kozara, te banjskih centara i brojnih manastira. Organizovaćemo promociju i degustaciju tradicionalnih proizvoda, poput hercegovačkih vina i pršuta, domaće rakije i sira, te drugih domaćih jela iz etno-restorana širom Srspke”, rekao je Tihomir Ljubojević, direktor Turističke organizacije RS.
Vukašin Vojinović, predsjednik Lovačkog saveza RS, koji broji preko 20.000 lovaca, istakao je da je ovo prilika da se promoviše veliki lovački potencijal kojim raspolaže RS.
Ranko Labović, predsjednik Udruženja uzgajivača i ljubitelja sitnih životinja iz Banje Luke, kazao je da će na izložbi sitnih životinja osim učesnika iz BiH i zemalja okruženja učestvovati izlagači iz Austrije, Njemačke, Francuske i Italije.
Pokrovitelj sajma je Ministarstvo trgovine i turizma RS i Grad Banja Luka. Sajam će biti otvoren od deset do 19 časova, a za sve posjetioce biće organizovana nagradna igra. Cijena ulaznice iznosi jednu KM.

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

3 thoughts on “Banja Luka: Sutra počinje “Lorimes 2010”

  • Bistro svim .Sajam u Bluci je zivi promasaj sto se tice ribolova to se moze vidjet i kod RACE u Zoviku.

  • 2010
    Stara vijest, Milane 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.