Najnovije vijestiUlovi

Policajac iz Ključa upecao ribu od 17 kg

KLJUČ – Policajac Muhamed Blažević iz Ključa, inače strastveni ribolovac, izvukao je iz rijeke Sane mladicu čija težina iznosi 17 kilograma, što je jedan od većih ulova na ovoj rijeci u posljednjih nekoliko godina.
Već mnogo godina sam ribolovac, ali je ovo definitivno moj najveći i najdraži trofej. Kada se zakačila za udicu nisam ni sanjao da je tolikih dimenzija, a borba je potrajala punih 45 minuta“, objašnjava Blažević. Dodaje kako je vječita dilema svih ribolovaca, kada ulove ovako veliku ribu, da li da je pojedu ili prepariraju.
Ne znam da li će mi se više posrećiti ovakav ulov te sam odlučio da je pošaljem stručnjacima za prepariranje u Banjaluku“, istakao je Blažević. Mladica je salmonidna riba grabljivica i nastanjuje slatkovodne rijeke. Ribolovci je često nazivaju kraljicom riba, a pojedini primjerci mogu dostići i 59 kg težine.
Napomena administratora portala – utvrđeno je da je mladica ulovljena u oktobru 2010. godine, što je objavljeno na USK portalu, dok je ova vijest preuzeta sa nezavisne.com gdje nije naveden tačan datum kad je riba ulovljena, te se smatralo da se radi o krivolovu.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

16 thoughts on “Policajac iz Ključa upecao ribu od 17 kg

  • Ovakve ribolovce treba najstrozije kazniti za primjer ostalim krivolovcima.

  • policajac koji krsi zakon

  • Pa dokle vise ljudi moji. Hocemo li ikad barem procitati da je riba “neozlijedjena vracena u vodu zbog lovostaja”? Ovaj policajac se vjerovatno nebi postidio ni clanka kako je “pohapsio 10 djecaka iz obdanista koji su igrali klikera”.

  • Батко

    Немојте тако, људи! Није човјек знао да овај закон важи и за представнике власти.
    Играње кликера је опасно. То вуче у криминал. Морамо зло сасјећи у коријену!

  • Ja cu se ovaj puta suzdrzati od bilo kakvih komentara.

  • Povlacim rijeci i cestitam na odlicnom ulovu! Ovakve ribe se rijetko i vide, a kamoli ulove. Otud nase reagovanje na “krivolov”!

    Jos jednom povlacim receno!

  • bitno je da je milicajac, kog boli k… ko je, čemu to milicajac. bezzzveze

  • @Korda potpisujem sve sto si naveo

  • Батко

    Ако је улов регуларан, извињавам се народној власти!
    Свака част, мајсторе!

  • tztekila

    cisti primjer naseg razmisljanja,jos gore on predstavlja zakon..jadni i smo mi 🙁

  • e sad se vidi sta može jedna vijest u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, svaka čast na objavi “sa zakašnjenjem”

  • Eto vi svi vraćate,hajde ne kakite uzimate i ispod mjere licemjeri jedni,samo znate pametovat,a pola vas nikad nije vratilo ribu nazad ne morate to priznat javno,al sami znate da je tako. Dovoljno mi je vidjet sarajlije i Zeničane kad love mrenu i mladicu na Krivaji, uzimaju čak od dvjesto grama.

  • Dzaba ja napisah dodatak administratora na vijest, vi i dalje pisete komentare koji su niđe veze sa viješću i dodatkom.

    Kako piše, riba je ulovljena u oktobru mjesecu.Ova vijest je objavljena prije par dana na nezavisne.com i ja sam je prenio misleći da je svježa.
    No, ne bi i to nam pojani i linkom dokaza Edin.
    Da je ovo tek uhvaćeno, bilo bi u zabrani, pošto nije tek ulovljeno, nego u oktobru, ulov je regularan.

    Znači:

    @tztekila, komentar nakon ispravke vijest, nije na mjestu

    @Amer-Mulija svaka čast nezavisne.com na objavi sa zakašnjenjem bez navodjenja datuma kada je riba ulovljena, a ne da smo je mi objavili sa zakašnjenjem

    @huso, ja u jednom jedinom komentaru pročitah da je montana pomenuo vraćanja ribe, i to ako je uhvaćena u krivolovu.Generalizujes, napadas bezze, i ovo je bilo na ivici brisanja.Ostavio sam da bih pokazao loš primjer komentarisanja i generalizovanja svari jer ti je ovo baš ono bezze.

  • tztekila

    @Senad ja sam mislio na vadjenje kapitalnih ulova,a ne zasto,kada i gdje je ulovljena.Jer se protivim ekplatisanju velikih riba..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.