Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Čestitka predsjednika takmičarske komisije SRS BiH

U ime Takmičarske komisije SRS Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime upućujem najiskrenije čestitke: takmičarima, trenerima, vođama ekipa, delegatima, sudijama, komesarima liga,domaćinima takmičenja i svima drugima koji nesebičnim zalaganjem dopriniješe da se ovogodišnja takmičenja u Premijer ligama U – 14, U-18. i U-22 i Premijer ligi za seniorke uspješno završe i postignu veoma dobri takmičarski rezultati.

Posebno čestitam i želim daljnje takmičarske uspjehe šampionima BiH za 2011. godinu i svim takmičarima koji su se plasirali u reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine. Nadam se da ćemo svi zajedno od Sportsko ribolovnih društava, Entiteskih saveza i Saveza D. Brčko a naročitona na nivou krovnog saveza, uložiti dodatni napor da ova generacija naših takmičara svoj trud i kvalitete koji imaju prikažu na nekom od međunarodnih takmičenja i tako dodatno afirmišu i promovišu ovaj prelijepi sport i Bosnu i Hercegovinu u svijetu.Bio bi to i dodatni podstrek da se još više mladih počne baviti sportskim

ribolovom a samim tim najveći dio svoga slobodnog vremena provode uz rijeke i jezera, a ne u zagušljivim kafićima ili na ulici na kojoj ga vrebaju razni poroci.

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Posebne čestitke upućujem organizatorima i neposrednim izvršiocima organizacije i provođenja Jadransko podunavskog KUP-a u Lovu šarana i amura – Pelagićevo 2011.Smatram da je ovo je još jedan dokaz uspješnog organizovanja međunarodnih sprtsko ribolovnih takmičenja,što smatramo da će znati da prepoznaju Međunarodni takmičarski organi i organizacije sportskih ribolovaca i da nas posebno tretiraju prilikom razmatranja naših budućih kandidatura za domaćine Evropskih i svjetskih takmičenja.

Smatram da bi ova naša čestitka bila značajno manjkava u kolko i ovom prilikom ne bi istakli i pohvalili veoma uspješno organizovan KUP- BiH u Lovu ribe udicom na polovak održan u Rudom 24.07.2011. godine a naročito zasluge domaćina ovog takmičenja SRD ,,Ušće“ iz Rudog i njegovog agilnog predsjednika profesora Voju Topalovića, koji omogućiše pravu sportsku utakmicu vrhunskih majstora ovoga sporta i nezaboravno druženje na obalama Limskog jezera.

Uz želje da i ostali takmičari na svim predstojećim takmičenjiama u BiH a naročito naši predstavnici koji će imati mogućnost da odu naovogodišnje Svjetske ribarske igre u Italiju ostvare dobre rezultate upućujemo

Vam sportsko  ribolovni pozdrav BISTRO i SREĆNO !PREDSJEDNIK TK SRS BIH

Pročitajte i:   Znatiželjni morski pas snimljen kod Trpnja na Pelješcu, ribaru jeo iz ruke

Milovan Živković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.