Najnovije vijestiOstale vijesti

Ribar ozlijeđen u eksploziji mine na obali Save

pazi-mineU eksploziji mine koja se dogodila jučer  oko 13 sati u selu Vučilovac kod Brčkog teško je ozlijeđen F.D. (54) iz Brčkog.

Prema neslužbenim saznanjima, F.D.  je s prijateljem bio na obali rijeke Save u Vučilovcu u ribolovu gdje je i aktivirao nepoznatu minsku napravu.

Načelnik Odjeljenja hirurgije u Opštoj bolnici u Brčkom Dragan Ninković, koji je operisao Duranovića, rekao je sinoć da je pacijent dovezen u kritičnom stanju i da je jedino rješenje bila amputacija u predjelu natkoljenica.

“Pacijent je i dalje životno ugrožen i smješten je na Odjeljenje intezivne njege, gdje je priključen na respirator”, precizirao je Ninković.

Nesreća se dogodila stotinak metara od crpne stanice “Đurići” na ulasku u selo Vučilovac, gdje je Duranović s prijateljem došao na pecanje.

Upozorenje kolegama da maksimalno izbjegavaju područja za koja sumnjaju da bi mogla biti pod minama, pa čak i kad ista nisu obilježena. Sva područja na vodotokovima koji su tokom rata bili linije razdvajanja su potencijalna opasnost i bolje je ne izazivati sudbinu.

BistroBiH Team

Pročitajte i:   Satnica III i IV kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.