Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Općina Novi grad pomogla sportskim ribolovcima u realizaciji ekološkog projekta

Čišćenje algiUdruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo-1906” već par godina radi na implementaciji svog velikog ekološkog projekta “Čišćenje i revitalizacija starog korita rijeke Bosne i izgradnja sportsko-rekreacione i takmičarske staze u Dobroševićima” ili, kako je skraćeno zovu, Ekološka oaza ”Lađenica”.

Vrijedni članovi udruženja su već uradili dosta posla na obalnom dijelu a sada je došao na red najkompleksniji dio – to je čišćenje starog korita od naslaga toksičnog mulja koji se nataložio u rukavcu.

Članovi udruženja su nam rekli da su zahvalni Općini Novi grad koja je prepoznala njihove ekološke aktivnosti i pomogla ih finansijski da nastave sa realizacijom ovog ekološkog projekta.

Sigurni smo, kada završimo planirano, da će ova takmičraska i ribolovna staza biti ponos našeg udruženja ali i Općine Novi Grad i mjesto gdje će se rado okupljati građani da uživaju u šetnji i rekreaciji”, rekao je predsjednik udruženja, Anton Šafhauzer.

Široj javnosti je već poznato šta će se sve urediti ovim projektom a mi im samo možemo poželjeti mnogo uspjeha i da ih i drugi podrže u njihovim namjerama, jer im je za završetak radova potrebna sva vrsta pomoći, a posebno finansiranje potrebnih radova.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.