Najnovije vijestiVideo

Una: Jotanovi otoci, raj za mušičare

jotanovi-otociJedan lijep video klip ribolova na rijeci Uni koji je snimio Denijal Selimović i pojašnjenje šta je na videu

“Na video klipu su Eko otoci Jotanovi, od centra grada Bihaća udaljeni tačno 1390 m. To je zona pod posebnim režimom ribolova mušicom, odnosno sistem “ulovi i pusti”.

Dnevne dozvole su 20 KM za domaće i 20 eura za strance. Područje ima velik broj otoka, kaskada, i izuzetno je pogodno za ribolov i uživanje u netaknutoj prirodi. Ovim dijelom gazduje Udruženje sportskih ribolovaca “Una” iz Bihaća. Može se dogovoriti grupni ribolov sa povoljnijim cijenama.

Snimak je jedan dan ribolova sa mojim prijateljima. Od strane jedne španske televizije koja je specijalizirana za ribolov, snimana je emisija o ribolovu koja se sad emituje na satelitskom programu Fishing & Haunting i već ima dosta zainteresovanih koji bi da dođu u ribolov

Na reviru su bili i predstavnici FIPS Mouche i kažu da nisu vidjeli nešto ljepše i prirodnije.Ja sam bio sa njima u Jajcu oko organizacije Svjetskog prvenstva i ponudio im ribolov u Bihaću na Uni, i to je to, tada je nastao ovaj snimak…”

Pročitajte i:   21. Svjetsko SPIN prvenstvo - Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.