Iz svijetaNajnovije vijesti

Putujući prirodnim ljepotama u Americi (5): Las Vegas, grad zabave, kocke i provoda

Piše: Ismet BAJROVIĆ

Prilikom obilaska prirodnih ljepota i gradova u Americi nisam mogao propustiti priliku a da ne posjetim Las Vagas, grad zabave, kocke i prelijepog provoda. Ovaj grad ima mnogo  atrakcija i zanimljivosti. To je mjesto luksuza, hotela, kazina, noćnih klubova i provoda. Ovo je mjesto u kome želite da zaboravite na svakodnevni život i prepustite se uživanju. To je najveći grad države Nevada, i jedan od glavnih turističkih destinacija na svijetu.  Ovo mjesto godišnje posjećuje oko 35 miliona turista.

Prelijepa fontana ispod hotela „Bellagna“  je  jedan od simbola Las Vagasa. Tu na svakih 15 minuta, u periodu od 3 popodne do 8 uveče i na svakih 15 minuta poslije ponoći, jezero od 8,5 hektara naprosto eksplodira, 1.214 prskalica izbaci vodu 140 metara u visinu, praveći pritom prelijepe vijugave rakete i plesove. Poznate fontane su jedan od simbola i najpoznatijih prizora u Las Vegasu.

Las Vegas ima svoj Ajfelov toranj. Ova veoma atraktivna  građevina je replika jedne od najpoznatijih evropskih zanimljivosti. Posjetioci mogu da se popnu do vrha tornja i uživaju u panoramskom pogledu, sa visine od 140 metara.

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

U centru grada je The High Roller – najveći na svijetu točak za posmatranje  koji sadrži 28 kabina u koje može stati oko 40 ljudi. Dijametar točka je 158,5 m, a posjetioci  mogu da uživaju u prelijepom panopramskom pogledu sa visine 167,6 metara.

Na kraju posjetili smo i nekoliko čuvenih kockarnica u Las Vegasu, ali ne i kockali. Ovo je poznato mjesto po kocki u kojima  posjetilac može da uživa u raznim vidovima kockanja. Las Vegas je grad „grijeha“.

Zahvalujući Ahmetu i Ševali Kulaga koji žive i rade u Americi imali smo priliku da se provodimo i uživamo u prirodnim znamenitostima, obiđemo brojne gradove, pustinje, zološke vrtove i prirodne ljepote.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.