Najnovije vijestiVremeplov

Takmičenje sportskih ribolovaca iz Živinica: Za dva sata 283 ribe

Na Modračkom jezeru Udruženje sportskih ribolovaca iz Živinica održalo je svoje redovno godišnje takmičenje u “lovu ribe udicom na plovak”.

Interesovanje za takmičenje bilo je veliko među ribolovcima – takmičarima. Iako je kiša lila skoro cijelo vrijeme takmičenja, sportski ribolovci iz Živinica nisu pomišljali da prekinu sa takmičenjem.

U seniorskoj, omladinskoj i pionirskoj konkurenciji nastupilo je pedeset takmičara koji su se borili za prva tri mjesta koja omogućuju učešće na Republičkom takmičenju koje će se uskoro održati u Banja Luci.

Prvo mjesto u konkurenciji seniora osvojio je Rasim Hajrulahović. Ulovio je za dva sata, koliko je trajalo takmičenje, čak 283 ribe. To znači da je svake minute upecao dvije do tri ribe.

Drugo mjesto osvojio je Zvonko Zvonković, a treće Enver Fatušić koji su imali manje sportske sreće.

Od omladinaca najuspješniji je bio Grgić Radan koji već nekoliko godina nosi pobjede i na republičkim takmičenjima. Ulovio je 175 riba. Drugo mjesto pripalo je Goletić Sejdi, a treće Kudić Seadu.

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

Najviše pažnje privuklo je takmičenje pionira. Prvo mjesto osvojio je Samir Hajrulahović – učenik prvog razreda osnovne škole. Njegov uspjeh je utoliko veći što je on bio najmlađi učesnik ovog takmičenja i ovo mu je prvo takmičenje.

Zanimljivo je napomenuti da se ovoga puta desilo da su šampioni Udruženja sportskih ribolovaca u Živinicama postali otac i sin. Naime, Rasim Hajrulahović u seniorskoj konkurenciji nekoliko puta je bio prvak Udruženja, a jednom i prvak Bosne i Hercegovine. Svog sina Samira učio je ribolovu od prvih dana i već sada je potvrđeno da mu predstoje veliki uspjesi u ovom zanimljivom sportu. Drugo mjesto pripalo je Seadu Suljanoviću, a treće Milenku Čajiću.

Iako je bilo nevrijeme koje je umanjilo ulove i do pedeset procenata, svi su bili zadovoljni. Podijeljene su prigodne nagrade pobjednicima, a nisu izostale ni utješne nagrade do šestog osvojenog mjesta.

Interesovanje za sportski ribolov je poraslo tako da sada Udruženje sportskih ribolovaca u Živinicama broji blizu tri stotine članova. Po riječima predsjednika živiničkih ribolovaca Mustafe Šišića postoje svi izgledi da se u ovoj sezoni udvostruči broj članova – posebno pionira.

Pročitajte i:   UGSR 'Bistro' Zenica: Započela udruženjska 'Mala škola ribolova'

Ribarski list – Šefik Gadžo (juni 1974. godine)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.