EkologijaNajnovije vijesti

Vlasnik nelegalnog objekta na Uni krenuo s uklanjanjem, izvinio se građanima Bihaća

Vlasnik zemljišta pored Une koji je nelegalno napravio betonsku ploču uz korito rijeke danas je nakon poziva gradonačelnika Šuhreta Fazlića pristupio uklanjanju objekta.

Iz Grada Bihaća su kazali da je jučer prijavljeni slučaj narušavanja obale rijeke Une u bihaćkom naselju Pritoka, na koji je promptno reagovala Služba za inspekcijske poslove Grada Bihaća, zaustavila radove i naložila uklanjanje, dobio svoj epilog.

O ovome je danas na sjednici Gradskog vijeća Bihać govorio i gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je tom prilikom investitora pozvao na odgovorno postupanje, odnosno, da sam ukloni bespravnu građevinu.

“Vlasnik zemljiša postupio je odgovorno i u skladu sa zakonom te samostalno pristupio ukljanjanju betonske ploče koju je jučer izgradio na obali Une, uz izvinjenje Gradu i građanima Bihaća. Ovim putem još jednom pozivamo građane da nadležnoj Službi za inspekcijske poslove prijave svaki oblik nelegalne gradnje, a posebno devastaciju obala rijeke Une, što će biti fokus djelovanja u narednom periodu. Zajedničko djelovanje institucija i odgovornih građana jedini je način za očuvanje prirodnih i turističkih resursa grada Bihaća”, kazali su iz Gradske uprave Bihaća.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

Ovo je još jedna pobjeda Une protiv nelegalne gradnje, a aktivnosti na uklanjanju svih nelegalnih objekata uz Unu bit će nastavljeni i u narednom periodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.