Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

UGSR ‘Bistro’ Zenica: Uspješno provedena još jedna akcija čišćenja i uređenja takmičarske staze ‘Zelena Oaza’

Dana 27.08.2022. godine uspješno je realizovana akcija čišćenja i uređenja dijela takmičarske staze ‘Zelena Oaza’ Putovačko polje.

‘Današnjom akcijom je rukovodila Eko sekcija UGSR ‘Bistro’ Zenica uz podršku Upravnog odbora i članova udruženja koji su se odazvali na akciju i ovom prilikom se zahvaljujemo svima na doprinosu.’, napisano je na zvaničnoj facebook stranici Udruženja.

Očišćeno je cca 150 metara pomenute staze, pokošena je i očišćena od smeća i rastinja koje je ometalo naše ribolovce da uživaju u ribolovu.

‘Ostalo je da se uradi još 200 m staze i ovom prilikom vas obavještavamo da je nastavak radova i slijedeća akcija na insistiranje učesnika današnje akcije zakazana za subotu 03.09.2022.godine sa početkom radova u 8.00 h na stazi.‘, poručuju iz Udruženja.

Od srijede je planiran angažman i mehanizacije od strane gradske uprave koja je prepoznala i podržala ove aktivnosti udruženja.

‘Ovom prilikom pozivamo sve naše članove da nam se pridruže da ovaj projekat iznesemo zajednički i da ovu stazu poklonimo našem udruženju i našim zeničkim ribarima na čuvanje i rekreativni ribolov.’, napisano je na Facebook stranici UGSR ‘Bistro’ iz Zenice

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.