Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiOstale vijesti

Fly-fishing kamp ‘Ribnik 2009’

Mušičarski klub Sovjak iz Banja Luke je uveo u svoju trajnu politiku u Statut rad sa mladima kao osnov svojih aktivnosti u budućnosti.

Na jednoj od svojih redovnih Skupština donesena je odluka da se krene sa eksperimentalnim kampom ove godine za djecu uzrasta od 12-16 godina. U tu svrhu članovi kluba su se angažovali na prikupljanju donacija za kamp, gdje se mi ovim putem zahvaljujemo svim ljudima koji su nam izašli u susret.

Podijeljeni su pojedinačni zadaci unutar članova Kluba i krenulo se u ostvarivanje i relizaciju plana.

Zadatak i cilj Kampa je bio da se djeca uz pomoć EFFA instruktora Ivana Dragojlovića i Veljka Andrića uče fly-castingu ali da ujedno prolaze kroz edukaciju iz ekologije, učenja života u prirodi kao i ostalih vrijednosti i odnosa čovjeka prema majci prirodi, a naročiti akcenat je bio na čistoći rijeka i očuvanju ribljih vrsta u njoj.

Primarni cilj je ostvaren, djeca su bila smještena u Aqva restoranu gdje su imali obezbjedjen i doručak, poslije toga se išlo na tzv. “Zborište” gdje se vršila obuka iz mahanja.

Pročitajte i:   Poziv na Kup SRS BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom

Oko 2 sata bio je ručak u novom restoranu Fly-fishing centra Ribnik, a poslije popodnevnog odmora i ribolova, svaku veče se pored logorske vatre organizovao i roštilj, čime su naročito bili duševljeni.

Prisutna su bila djeca iz Banja Luke Prijedora i Ribnika.

Ukupno ih je bilo 16, a sljedeće godine Kamp je planiran kao internacionalni, i već je dogovorena saradnja sa sličnim Kampom i dovodjenjem djece iz Slovenije.

Ne trebamo ni reći da je za djecu bilo sve besplatno, a mnogi od njih su imali priliku da tri dana testiraju LOOP štapove, kolca i strune i oduševili su se sa istim.

Svečani oproštajni ručak uz roditelje je bio na rijeci Ribniku.

Tekst i fotosi: Goran Vuković

One thought on “Fly-fishing kamp ‘Ribnik 2009’

  • Postavio montana 28 August, 2009

    Dobrodosli u musicarenje. Lijep sport zbog kojeg niko nije zazalio. Cuvajte nam rijeke da mozemo podstarost koji put zabaciti.
    _________________________________________________________________

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.