Najnovije vijestiUlovi

Ulovio soma od 22 kilograma

Živinički vodotoci, sa nekoliko rijeka, jezera i bara bogati su raznom vrstom riječne ribe.Nije rijetkost da na udicu naleti kapitalac, a najnoviji primjer dogodio se sinoć oko 22 sata.

Lovio sam ribu kao i obično, najradije na Barama.Ono što mi se sinoć dogodilo dugo ću pamtiti. Ulovio sam soma teškog 22 kg, dužine oko 153 cm, tako da ću ovaj ulov dugo pamtiti.Nisam mogao ni pretpostaviti da ovdje na lokalitetu Malina ima tako teških primjeraka ribe“, rekao nam je sretni ribolovac Almir Šahinpašić.

Snimak  ovog izuzetnog ulova napravio je Sabahudin Samardžić, a Almir je za ulov ljenog kapitalaca do kasno sinoć primao čestitke  od svojih komšija u  Ul. Jezero. Poslije ovog priloga sigurno će  biti još čestitki!
zivinice.ba

Pročitajte i:   (VIDEO) Visoke temperature prouzrokovalo pomor ribe u Ribarskoj oazi Lađenici u Dobroševićima

6 thoughts on “Ulovio soma od 22 kilograma

 • Ovo je valjda jedina stranica koja laganini objavi neku vijest o nekom ulovu a koji je ostvaren u zabrani za tu vrstu ribe!

  I sto je najgore, imam osjecaj da se to ovdje smatra normalnim.

  Almire, imas li kalendar u kuci bolan ne bio?

 • Ubio se za rerne…mmm…ko med….Bistro!!!!

 • jesi li mozda primjetio da je vijest prenesena sa zivinice.ba?

 • Kako cesto znam reci-napisati: Zato i služe komentari da se napišu pohvale, ali i kritike na ono što je za kritikovati.
  I tačno, u zadnje vrijeme su dva soma hvaćena u krivolovu, jedna pastrmka na hljeb, bile su kritike i na šarana sa Ramićkog koji je uhvaćen u vrijeme zabrane.
  Komentari su tu iz tog razloga.
  Kada je na stranici bio kviz sa pitanjima iz Zakona o slatkovodnom ribarstvu, niko, ali baš NIKO nije tačno odgovorio na pitanja u kvizu i prosjek tačnih odgovora je bio ispod 50%.
  Ako ja napišem da je lovostaj za soma od 1.aprila do 15.juna, niko to neće ni primjetiti, ali će skontati u vijesti o ulovu u lovostaju, možda se i zainteresovati kad je taj lovostaj, i sigurno će sljedeći put razmisliti da li je spreman suočiti se sa negativnim komentarima na stranici i vjerovatno prije samog slanja vijesti provjeriti je li lovostaj za tu vrstu.Tako smo korigovali i vijesti koje su izlazile u avazu.
  Neka ovih vijesti, možda je činjenica da bi trebale stajati u nekoj drugoj kategoriji, ali neka ih ;-).
  I no sikiriki, ne udaraj po stranici, nije ona nista kriva, oni ne znaju sta rade.

 • @Adi je razumijem te. Pa sta ako je prenesena sa zivinice.bO ? Moje misljenje je da nije trebala biti ovdje i kao takva velicat ovog krivolovca?

  @Senad… ne smatraj napadom na stranjicu ovaj prvi komentar.
  Zar ne bi bilo bolje da ste prenijeli vijest i ukazali na to kako se som u slucaju sa Modraca i u ovom slucaju iz Zivinica peca i u zabrani i kako to ne bi trebalo da se radi?

  Ne znam, al ja da sam urednik portala ovim sto salju mailove i u njima se hvale ulovima u zabrani bi odgovorio samo da se pokriju po glavi kakvom debelom dekom po mogucnosti onom konjskom i odbio tu vijest glat.

  A sto se tice vijesti sa Ramickog i sarana koji je upecan gore, ne znam sta tu ima lose?
  Covjek je vratio uredno ribu u njen prirodni habitat i ima i snimak po Bogu a ova dvojica mesarosa su isjekli somove i smjestili ih u svoje frizidere. Tu postoji toliko velika razlika izmedju tih likova da covjek koji je upecao sarana na Ramicima ne moze i ne smije da stane u istu recenicu sa ovim poganima novog doba kojim ni zabrana ne predstavlja nista!

  Pozdrav

 • Bi bilo bolje, slazem se (odnosi se na “Zar ne bi bilo bolje da ste prenijeli vijest i ukazali na to kako se som u slucaju sa Modraca i u ovom slucaju iz Zivinica peca i u zabrani i kako to ne bi trebalo da se radi”) ali hajmo iskreno – je li bolje da se mi kao urednici zamjeramo sa svima redom ukazujuci na nepravilnosti u vijestima koje sam dolaze, ili da vi kao posjetioci to radite?
  Šta bi se desilo u neko doba – “Šta, ba, oni sa bistrobih više pametuju, šta oni svima sole pamet!” (kako ti je bilo u vijesti o prvom somu, jer onaj koji je komentariosao da je uhvaćen u lovostaju je bio taj koji ne zna ribe uihvatiti i zato pise o lovostaju!?)
  Što se tiče Ramićkog, ulazeći u opasnost da će mi ovo biti zamjereno – Kube, kod tebe postoje dvostruki aršini za zabranu!?
  Gdje u Zakonu o slatkovodnom ribarstvu ima amandman na dio o lovostaju na šarana u kojem stoji – osim ako ribolovac koji obavlja ribolov prakticira “uhvati i pusti” sistem?
  Možda s tvog apekta ne ide ovako kako mi radimo, ali ne ide ni tako kako ti opravdavaš nešto što je, takođe, protiv Zakona.Na stranu što je i moje lično mišljenje da je 1000 puta više dobrog donijela vijest o ulovu i vraćanju tog šarana, nego što je isti u zabrani ulovljen.
  Pazi, mi 5 godina ovo radimo.U pocetku su se objavljivale svakakve slike, krvave ribe, komada k'o drva – vremenom se to počelo izbacivati, praviti selekcija i cenzura.
  Znas koliko je puta objavljena vijest iz avaza u kojoj su bile stuke kapitalci od 60 cm, mladica kapitalac od 59 cm, uhvaćeno 10 pastrmki, lignja u Neretvi od 3.5 kg….
  To je objavljivano s namjerom – nema vise tih i takvih vijesti u avazu vec dvije godine.
  A i ove ce umanjiti, sigurno hoće. Napisah ti u prošlom postu – da sto puta godišnje objavimo boldiranim, najvećim fontom vrijeme zabrana i maksimalne dozvoljene dnevne količine ulovljene ribe, to niko ne bi primjetio.
  Ovako, lijepa riba, super slika, otvori vijest…kad komentari kažu da je u zabrani ulovljena.
  Ne pametujemo mi sa bistrobih, nego ribolovci koji vode računa kad je lovostaj na određenu vrstu ribe.
  Odbijanje vijesti, kažeš – onda znam samo ja da je u lovostaju ulovljena.Da je kako nije, sad udruzenje na čijoj vodi je ulovljena riba u lovostaju ima dokaz, sliku kojom može ići prekršajna prijava i traženje obeštećenja.Da je kako nije, mi ne bi uopšte dobijali vijesti u kojima su ribe lovljene i ulovljene u lovostaju.
  Ali nije kako bi trebalo biti, zato i mi moramo taktizirati da bi se nekad došlo do cilja – uređenog Zakona koji se provodi na svim vodama.
  Tiha voda brijeg roni, kažu stari a mudri. 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.