Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

61. Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak – Prelog, Hrvatska od 8 do 14. septembra

61_svjetsko-hrvatskaNa 61.svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak – seniori koje se održava od 8. do 14. septembra 2014. godine u mjestu Prelog u Hrvatskoj nastupit će i reprezentacija Bosne i Hercegovine u sastavu:

  1. Đug Muris, takmičar, Tuzla,
  2. Filipović Alija, takmičar, Tuzla,
  3. Piknjač Nermin, takmičar, Jelah Tešanj,
  4. Buljubašić Nihad.takmičar, Srebrenik,
  5. Žunić Andrija, takmičar, Banja Luka,
  6. Vučenović Duško, takmičar, Banja Luka
  7. Filipović Mirza, trener, Tuzla i
  8. Lelić Vehid, selektor reprezentacije BiH- Tuzla,

Hrvatska, tačnije Prelog – gradić u Međimurskoj županiji domaćin je 61. Svjetskog prvenstva u ribolovu udicom na plovak koje će se održavati od 08. do 14. rujna 2014. godine (13. i 14. rujna natjecateljski dani te obavezni trening u petak 12. rujna). Očekuje se sudjelovanje od 37 – 40 reprezentacija svijeta uz ukupno 200 natjecatelja koji će pokušati izboriti naslov Svjetskog prvaka u ribolovu udicom na plovak!

U samom natjecanju i organizaciji natjecanja sudjeluje oko 600 – 700 ljudi koji će u dane natjecanja ugostiti od 5 000 – 10 000 ljudi. Kada spomenemo podatak kako je Prelog gradić od 7 815 registriranih stanovnika dolazimo do činjenice kako se radi o organizacijskoj noćnoj mori.
Sam Organizacijski odbor oformljen je tijekom veljače 2014. te je do sada učinjeno mnogo, što je prilikom posjeta Prelogu potvrdio i sam predsjednik Svjetske ribolovne organizacije „Confédération Internationale de la Peche Sportive“ (CIPS) Ferenc Szalay. Na čelu samog Organizacijskog odbora nalazi pak se, razumljivo, Vladimir Sever, predsjednik „Hrvatskog športskog ribolovnog saveza“. Sam pokrovitelj natjecanja bit će predsjednik RH dr. Ivo Josipović.

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

LOKACIJA 61. SVJETSKOG PRVENSTVA U RIBOLOVU UDICOM NA PLOVAK:

Svjetsko prvenstvo u ribolovu udicom na plovak održat će se na odvodnom kanalu Hidroelektrane „Dubrava“ na potezu Sveta Marija – Donja Dubrava, (širina natjecateljske staze jest 70-80m, dužine 4 km i dubine 2-6 m), a odvijat će se u ukupno 5 sektora (A,B,C,D,E).
Dva tjedna uoči natjecanja staza će biti zatvorena kako bi se pripremila za dolazak najboljih svjetskih ribolovaca. Od ribljih vrsta ima svega, i to kapitalnih primjeraka.
Iako se najviše love mrena, podust, deverika i uklija, primjerci štuke od preko 20 kg, šarana oko 30 kg, soma 80 kg nisu rijetki… Što će uhvatiti i kako to rade profesionalci otkrit ćemo za vrijeme trajanja prvenstva.

Našim momcima želimo dobar uspjeh!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.