Tešanj – obilježen Dan planete Zemlje

Tesanj_11_09U povodu obilježavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje Udruženje sportskih ribolovaca Blinker Kalošević – Tešanj je tokom trodnevnog niza aktivnosti obilježilo ovaj značajan datum. Organizovano je školsko takmičenje u kojem su učenici O.Š. Abdulvehab Ilhamija pokazali zavidno znanje, a za tri najbolja učenika dodijeljene su prigodne nagrade. U subotu, 23. aprila 2005. godine, izvedena je i akcija čišćenja korita i obale rijeke Usore u kojoj je učestvovalo oko 120 ribara, učenika i mještana. Učesnici akcije su po prvi put organizirali i čišćenje smeća duž glavnog puta kroz Mjesnu zajednicu Kalošević. Na dijelu Usore (Kamen) postavljen je sto koji mogu koristiti ribari i izletnici. Za sve učesnike obezbijeđena je ishrana. Šumarija Tešanj obezbijedila je oko 300

sadnica katalpe, trešnje, duda i topole koje su posađene duž obale Usore. U nedjelju, 24. aprila, organizirano je Klupsko takmičenje u ulovu ribe u kome je učestvovalo oko 20 pionira i seniora. Za najbolje su obezbijeđene vrijedne nagrade.Građani su dali maksimalnu podršku ovom projektu, ističući važnost početaka razvijanja pozitivnog razmišljanja i odnosa u pogledu zaštite čovjekove okoline, a posebno djece kojih je sve više u Udruženju.
Ovaj primjer mogao bi poslužiti kao uzor drugim udruženjima i organizacijama da se i sami angažiraju u očuvanju i zaštiti svoje sredine.
U povodu provedenih aktivnosti Općina Tešanj uputila je čestitke Udruženju sportskih ribolovaca Blinker.

Pročitajte i:   Ekološki aktivisti ispred Parlamenta FBiH: Neka političari pokažu da li rade za tajkune ili građane

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.