EkologijaIz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Tešanj – obilježen Dan planete Zemlje

Tesanj_11_09U povodu obilježavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje Udruženje sportskih ribolovaca Blinker Kalošević – Tešanj je tokom trodnevnog niza aktivnosti obilježilo ovaj značajan datum. Organizovano je školsko takmičenje u kojem su učenici O.Š. Abdulvehab Ilhamija pokazali zavidno znanje, a za tri najbolja učenika dodijeljene su prigodne nagrade. U subotu, 23. aprila 2005. godine, izvedena je i akcija čišćenja korita i obale rijeke Usore u kojoj je učestvovalo oko 120 ribara, učenika i mještana. Učesnici akcije su po prvi put organizirali i čišćenje smeća duž glavnog puta kroz Mjesnu zajednicu Kalošević. Na dijelu Usore (Kamen) postavljen je sto koji mogu koristiti ribari i izletnici. Za sve učesnike obezbijeđena je ishrana. Šumarija Tešanj obezbijedila je oko 300

sadnica katalpe, trešnje, duda i topole koje su posađene duž obale Usore. U nedjelju, 24. aprila, organizirano je Klupsko takmičenje u ulovu ribe u kome je učestvovalo oko 20 pionira i seniora. Za najbolje su obezbijeđene vrijedne nagrade.Građani su dali maksimalnu podršku ovom projektu, ističući važnost početaka razvijanja pozitivnog razmišljanja i odnosa u pogledu zaštite čovjekove okoline, a posebno djece kojih je sve više u Udruženju.
Ovaj primjer mogao bi poslužiti kao uzor drugim udruženjima i organizacijama da se i sami angažiraju u očuvanju i zaštiti svoje sredine.
U povodu provedenih aktivnosti Općina Tešanj uputila je čestitke Udruženju sportskih ribolovaca Blinker.

Pročitajte i:   Neukrotiva Drina raj za ribolovce

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.