Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Svađa ribolovaca Živinica i Tuzle na ivici oružanog sukoba

upitnik_11_09Ribarski štap u jednoj, a pištolj u drugoj ruci!?
ŽIVINICE – Na vanrednoj Skupštini Sportskog društva ribolovaca Mrena u Živinicama izabran je novi Izvršni odbor, za novog predsjednika, umjesto dosadašnjeg Seada Husića koji je podnio ostavku, izabran je Dragan Hiltner. Njegov zamjenik je Rasim Hajrulahović.
Ono što je pobudilo najviše pažnje živiničkih ribolovaca je informacija da kontrolori Sportskog ribolovnog društva Rudar iz Tuzle više ne dozvoljavaju živiničkim ribolovcima da koriste jezero Modrac za ribolov, i to sa one strane jezera koji po teritoriji pripada opštini Tuzla. Živinički ribolovci se često vraćaju sa tuzlanske teritorije, uz svađe pa čak i

fizičke napade tamošnjih čuvara.
“Kada je riječ o ribljem fondu, tu u Tuzlanskom kantonu vlada pravo bezvlašće. Ovu situaciju će uskoro razriješiti resorno ministarstvo. Mi smo živiničku teritoriju obilježili, ali tuzlanski čuvari su pokidali ta obilježja i prisvojili za sebe i tu teritoriju. Vode jezera Modrac su jedinstvena i nijedno ribolovno društvo ne može svojatati dijelove teritorija jezera”, kaže Sead Husić, predsjednik Sportskog društva ribolovaca Tuzlanskog kantona.
Odgovarajuće ministarstvo TK moralo bi hitno razriješiti problem ribolovnog gazdovanja na jezeru Modrac, kako se ne bi desile neželjene posljedice, jer su neki ribolovci iz Živinica najavili odlazak na pecanje za 1. maj sa oružjem, te bi umjesto rekreacije moglo biti tragičnih posljedica.
Piše: Šefik HADŽO

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.