Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Izvršeno poribljavanje jezera Mrkotić

mrkoticDana 16.04.2016 godine članovi Udruženja sportskih ribolovaca “BLINKER” Kalošević-Tešanj u sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti izvršili su poribljavanje jezera Mrkotić.

Poribljavanje je finansirano novčanim sredstvima USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj, te je za ovu priliku izdvojeno 1000,00 KM.

Nabavljeno je 195 kg ribe “Šaran” (Cyprinus carpio) prosječne veličine 2 do 3 kg, ukupno 88 komada riba.
Ribu je uz zakonom propisanu prateću dokumentaciju isporučila firma DOO “RIBARSTVO” iz Broda.

Poribljavanju su prisustvovali članovi i simpatizeri USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj koji su samoinicijativno tokom poribljavanja poveli akciju skupljanja dobrovoljnih novčanih priloga za naredno poribljavanje.

Akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga će trajati do termina udruženjskog takmičenja 30.04.2016 godine, kada će se nakon sumiranja prikupljenih sredstava donijeti odluka o terminu novog poribljavanja jezera Mrkotić.

Lijepo vrijeme, zadovoljni osmjesi na licima članova i simpatizera USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj daju nam dodatnu motivaciju za nastavak planiranih radova u našem Udruženju.

U mjesecu aprilu 2016 članovi Blinkera će organizovati ekološku akciju povodom obilježavanja Svjetskog dana planete zemlje, pod nazivom “POSADIMO ŽIVOT” čiji termin je 24.04.2016 godine (nedelja) sa početkom u 09,00 sati, zatim Udruženjsko takmičenje u ulovu ribe udicom na plovak, termin 30.04.2016 godine sa početkom u 08,00 sati kada će biti upriličeno i Otvorenje jezera Mrkotić za ribolovne aktivnosti.

Pročitajte i:   Kod Pule ulovljena najotrovnija riba na svijetu, evo šta su pronašli kad su je otvorili

Ovom prilikom pozivamo članove i simpatizere USR “BLINKER” Kalošević-Tešanj da nam se pridruže u što većem broju i svojim prisustvom i angažmanom uveličaju naše aktivnosti.

Slike sa poribljavanja možete pogledati na ovom linku: Facebook stranica: USR BLINKER Kalošević-Tešanj

Bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.