Najnovije vijestiTakmičenja

Poziv na Kup FBiH u lovu ribe udicom na plovak za seniorke i seniore

U skladu sa Kalendarom takmičenja SPORTSKO RIBOLOVNOG SAVEZA FEDERACIJE BIH za 2018. godinu, komesar/sekretar takmičenja poziva sva Sportsko ribolovna društva / udruge sa prostora Federacije BiH na KUP Federacije u sportskom ribolovu – disciplina “lov ribe udicom na plovak” za SENIORE i SENIORKE  (ekipno, 3+1 član) .

Termin održavanja  06.05.2018. godine, na takmičarskoj stazi na rijeci Bosni STAZA „Drivuša“

Domaćin takmičenja je UGSR „Bistro“ Zenica

  • Na KUP-u  Federacije BiH seniora / seniorki može nastupiti po jedna ekipa iz svakog udruženja,
  • Sportska ribolovna udruženja  koja broje preko 300 članova, imaju pravo nastupa sa 2 ekipe
  • Za ekipu seniora/ki koja broji 3 člana može nastupiti maksimalno 1 takmičar iz kategorije U – 25 Mlađi seniori

KOTIZACIJA ZA TAKMIČENJE SE PLAĆA

Za takmičenje se na osnovu odluke Skupštine SRS F BiH plaća kotizacija  u iznosu od 40,00 KM po ekipi (3+1).

Kotizacija se obavezno uplaćuje na transakcijski račun federalnog saveza prije takmičenja. Trener, vođa ekipe ili kapiten su dužni prije takmičenja komesaru (sekretaru) takmičenja pokazati primjerak o plaćenoj kotizaciji. Na stazi se ne može uplatiti kotizacija. Ekipe koje nisu na vrijeme platile kotizaciju ne mogu da učestvuje na takmičenju.

Transakcijski račun Federalnog Saveza: TRANSAKCIJSKI RAČUN: 1020500000075561 UNION BANKA SARAJEVO

Na takmičenju će biti organizovano polaganje za društvene i državne sudije. Kandidati trebaju izvršiti uplatu 50,00 KM na račun SRS F BiH i prijaviti se kod sekretara TK i SK Doglod Adnana (tel. 061/690-940 ili 032/242-212) najdalje 7 dana prije početka takmičenja.

Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

Tehnika ribolova nije dirigovana (štap po slobodnom izboru)  i sva se riba boduje tj. nema zabrane po vrsti i veličini ribe.

Dozvoljena količina prihrane uključujući i dodatke /zemlja, glina, šljunak, žito, kukuruz, konoplja, pšenica, aditivi i ostalo/ u vlažnom i prosijanom stanju je 20 litara. Dozvoljena količina živih mamaca je 2,5 l /dva i po litra/ „Fuja“ i „Larve“ naviše 1 litar, a od toga larve maksimalno ¼ litra, gliste ½ litre, a sve mora biti prezentovano u zvaničnim službenim mjericama

Hrana prilikom kontrole mora biti navlažena i prosijana.

Za lov ribe dozvoljena je upotreba svih prirodnih mamaca osim: živih i mrtvih ribica, ikre, kruha /hljeba, paste, peleta, boile, grudvica hrane, vještačkih mamaca (varalica). Imitacije: crva, ver de vasa, gliste, vještačkih mušica i slično.

Hrana se treba (po mogućnosti) prezentirati za kontrolu u propisanim baždarenim posudama (kutijama), a minimum koji takmičar mora imati je jedna posuda od 1 l za mamce.

Neće se dozvoliti učešće takmičaru na takmičenju u koliko nema propisanu mrežu čuvaricu prečnika minimalno 40 cm i dužine 2-3 m.

PRIJAVE EKIPA I TAKMIČARA:

Krajnji rok za prijavu ekipa i pojedinaca je 03.05.2018. godine (utorak),  prijave se vrše kod sekretara TK i SK Federacije  BiH Adnana Dogloda mob. 061/690-940, tel/fax  032/242-212, mail adresa bistroze@yahoo.com

Pročitajte i:   21. Svjetsko SPIN prvenstvo - Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu

NA STAZI  SE NE MOGU VRŠITI  NAKNADNE PRIJAVE TAKMIČARA I EKIPA!

OKUPLJANJE I PRIJAVA TAKMIČARA: Zborno mjesto za okupljanje, žrijebanje i otvaranje takmičenja će biti desnoj obali Bosne, neposredno iznad mosta (na takmičarskoj stazi Drivuša).

SUDIJE NA STAZI

Delegat: Milan Jagar, Vogošća
Vrhovni sudija: Mirsad Tuzlak, Zenica
Komesar/sekretar: Sead Nesimi, Zenica

Sektorske sudije:

  • Suvad Kolić, Zenica
  • Adimir Čolić, Zenica
  • Šefik Gaši, Zenica

Angažovane sudije su dužne pola sata ranije biti na stazi, a ukoliko ne izvrše plaćanje članarine i ne ovjere sudijsku legitimaciju za tekuću godinu neće suditi.

Rok za plaćanje sudijske članarine /Licence/ je 01.04.2018. godine.

Svi angažovani suci su u slučaju odustajanja /spriječenosti/ od suđenja dužni 15 dana prije održavanja takmičenja obavijestiti sekretara SK i TK SRS F BiH Doglod Adnana putem telefona  061/690-940  ili  032/242-212.

Ispod, u Biltenu takmičenja, možete pročitati više detalja o takmičenju i stazi na kojoj se isto održava:

BILTEN KUP-2018-1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.