Iz svijetaNajnovije vijesti

Discovery: Operacija spašavanja iz špilje u Tajlandu

Discovery prikazuje priču o nevjerojatnom spašavanju tajlandskog nogometnog tima koju je sa strepnjom pratio cijeli svijet, u dokumentarnom filmu “Operacija spašavanja iz špilje u Tajlandu”. Jednosatni dokumentarac emitirat će se u nedjelju 22. srpnja u 21 sat na Discovery Channelu

 Od trenutka kada su mediji prenijeli vijest o 12 mladih tajlandskih nogometaša i njihovom 25-godišnjem treneru koji su ostali zarobljeni u špiljskom kompleksu blizu granice s Myanmarom, cijeli svijet je sa strepnjom pratio detalje akcije spašavanja. Više od dva tjedna su podaci o tome kako je skupina završila u špilji i spasilačkoj akciji koja je uslijedila pokazali kolika je moć i snaga ljudskog duha, a tragična pogibija jednog ronioca istinsku ozbiljnost situacije.

Nakon što su svi dječaci spašeni, ostaju otvorena mnoga pitanja. Zašto su uopće bili tamo? Kako su preživjeli gotovo dva tjedna bez hrane, a nisu znali ni plivati? Kako će se razvijati njihovo fizičko i mentalno stanje? Što je sve trebalo da se cijela grupa izvuče iz ove nevjerojatne špilje i zašto je njena jedinstvena geologija predstavljala toliko izazova za spasioce? OPERACIJA SPAŠAVANJA IZ ŠPILJE U TAJLANDU je prvi dokumentarac koji istražuje i otkriva svaki kut ove izvanredne akcije.

Pročitajte i:   Jezero Šljivno, Banja Luka: Satnica I i II kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u mušičarenju

Discovery Channela otkriva ljudsku i znanstvenu dramu u jednoj od najtežih spasilačkih akcija u povijesti. S ekskluzivnim pristupom ljudima koji su sudjelovali u događajima, kao i članovima obitelji dječaka, dokumentarac se fokusira na trijumf ljudskog duha te izvanredne znanstvene i tehnološke inovacija korištene u ovom čudesnom spašavanju. Dok sat otkucava i monsunske kiše prijete, spasioci u špilji i iznad zemlje, planiraju sljedeći potez. Uz intervjue s medicinskim i mentalnim stručnjacima, renomiranim instruktorima za ronjenje u špiljama i vodećim svjetskim stručnjacima za spašavanje, film prikazuje punu sliku onoga što su dječaci i njihovi spasitelji doživljavali i kako su ovi herojski ronioci uspjeli napraviti ono što se u početku činilo kao nemogući podvig.

Kad su posljednji dječaci i njihov trener spašeni 10. srpnja, svijet je napokon odahnuo, nakon punih 18 dana. Sada zajednički tražimo odgovore kako bismo razumjeli što se zapravo dogodilo i kako je, uz najmanju razliku, rezultat mogao biti drugačiji.

Pročitajte i:   USR 'Neretva 1933': Pad vodostaja rijeke Neretve ugrožava mrijest autohtone mekousne pastrmke i ostalih vrsta riba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.