KrivolovNajnovije vijesti

Pretresi širom Tuzlanskog kantona: Zaplijenjeno oružje, droga i ribarska oprema

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas su izvršili pretrese na devet lokacija, a tom prilikom su, između ostalog zaplijenili oružje, drogu i ribarsku opremu.

Po naredbama općinskih sudova, a po prethodno sačinjenom Operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i drugih krivičnih djela, policajci su danas izvršili pretrese na devet lokacija na području Tuzle, Gradačca, Živinica, Kladnja, Lukavca i Srebrenika.

Iz Uprave policije MUP-a TK navedeno je da su prilikom pretresa oduzete dvije vazdušne puške i tri gasna pištolja sa municijom bez potrebne dokumentacije, puška ručne izrade, vojnički nož, dva čamca, dva vanbrodska motora, osam ribarskih mreža, 96 tableta koje svojim izgledom asociraju na tablete droge ekstazi, određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu kanabis i digitalna vaga.

Iz Uprave policije MUP-a TK je precizirano da će nakon kompletiranja predmeta protiv 50-godišnjeg N.M. nastanjenog na području općine Kladanj biti podnesen izvještaj Tužilaštvu TK zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i nadležnom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

Shodno Zakonu o oružju i municiji TK, protiv 31-godišnjeg R.K. nastanjenog na području Živinica, 54-godišnjeg N.M. nastanjenog na području općine Kladanj i 25-godišnjeg M.I. nastanjenog u Tuzli će biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka, dok će protiv 55-godišnjeg Dž.M. nastanjenog na području općine Lukavac biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Protuzakoniti ribolov.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzete materije i tableta Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv 33-godišnjeg O.H. nastanjenog na području općine Gradačac, 30-godišnjeg S.K. nastanjenog u Tuzli, 21-godišnjeg A.S. nastanjenog na području općine Lukavac i 34-godišnjeg V.V. nastanjenog na području Srebrenika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga ili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.