12:47 am - Srijeda Mart 20, 2019

12 mreža manje u Jablaničkom jezeru

Dana 27.07.2009.godine u večernjim satima, postupajući po dojavi savjesnog ribolovca ribočuvari USR “Glavatica” Jablanica Šeha i Nono su u Jablaničkom jezeru za kratko vrijeme pronašli 12 mreža.

Ovog puta informacija je bila 100% tačna što se tiče i lokaliteta i količine mreža pa se ovom prilikom zahvaljujemo savjesnom kolegi na informaciji.

Kada sam sutradan uz kafu pričao sa njima i kad su mi ispričali da je metar od mjesta gdje je bio usidren njihov čamac bila mreža , nisam se mogao čudom načuditi. I onda jedna po jedna 12 komada u nekih 200-300m prostora.

Nije mi jasno do kojih granica može ići bezobrazluk takvih (NE)ljudi da skoro pa za čamac ribočuvara sveže mrežu i nada se da mu je neće niko pronaći.

E ovaj put se gadno prevario, a prema šturim informacijama do kojih smo uspjeli doći sve mreže su “bile” vlasništvo jednog (NE)čovjeka.

Bilo kako bilo važno je da je 12 mreža manje u Jablaničkom jezeru, a mi se i dalje nećemo ljutiti da ih bacaju blizu našeg usidrenog čamca, manje će nam novca trebati za gorivo HI!!

Komentari

Facebook komentari

Powered by Facebook Comments

Filed in: Iz Udruženja i saveza, Krivolov

One Response to “12 mreža manje u Jablaničkom jezeru”