Iz Udruženja i savezaKrivolovNajnovije vijesti

Uspješna akcija ribočuvara U.S.R. “Neretva” Mostar

Dana 25.08 2009 u 02 sata i 10 min ribočuvarska služba Udruženja sportskih ribolovaca „Neretva“ Mostar uz asistenciju djelatnika policijske postaje „JUG“ uhvatila na dijelu dva krivolovca kako na nedozvoljen način ubijaju ribu sa podvodnim puškama opremljenim sa najboljom opremom za podvodni ribolov(ronilačko odijelo , boce sa kisikom, perajama , podvodnim puškama,i svom ostalom pratečom opremom koju profesionalni ronioci moraju imati) Prilikom izranjanja iz rijeke Bune kod istih je pronađeno 32 komada mekousne pastrmke ukupne težine 20,45 kg.
Krivolovci su uhićeni na rijeci „Buni „ rijeci koju je Udruženje proglasilo posebnim revirom gdje je ribolov dozvoljen Srijedom, Subotom ,Nedeljom i državnim praznikom uz novčanu naknadu za svakog ribara a dozvoljeni alati za lov su površinska mušica (max 3 mušice ) i varalice (leptir i rapale).
Upravni Odbor Udruge donio je odluku u cilju očuvanja endenske vrste mekousne pastrmke te zaposlilo 5 ribočuvara, većim brojem volontera i zaljubljenika prirode.Organiziramo pored danski i noćna čuvanja svih rijeka kojim gospodarimo. Moram napomenuti da je prije 20 dana uhvaćena

Pročitajte i:   Busovača: Na rijeci Lašvi održano 2. kolo Premijer SPIN lige BiH

i mreža u rijeci „Buni“ uz asistenciju djelatnika P.S Jug a prije 5 dana uhvaćen krivolovac na rijeci Radobolji koji ostvima ubija potočnu pastrmku.Protiv svih su podnesene kaznene prijave. U noćašnjoj akciji krivolovci su sprovedeni od strane djelatnika policije u postaju Buna gdje im je izuzeta kompletna oprema sa podvodnim puškama, te ubijena riba „mekousna pastrmka“ koja se predala za jelo pučkoj kuhinji MostarKantarevac b.b gdje se šef gosp. Franjo Slišković zahvalio. Istima je od strane ribočuvara U.S.R.“NERETVA“Mostar izdate Potvrde o privremenom izuzimanju pribora i alata.Sva oduzeta oprema predana je policijskoj postaji „JUG“ koja je i pokrenula kaznene prijave. Nakon obrade krivolovaca, bit će podnesene kaznene prijave a radi se o krivolovcima inicijala D.P i G.M. Ovim putem ispred Upravnog Odbora želim posebno pohvaliti djelatnike Policijske stanice JUG BUNA i njenog zapovjednika gosp. Hasana Lerića koji je i do sada u svakom momentu pružao asistenciju ribočuvarskoj službi. Svaka njihova asistencija je okončana uspješno i jedini su koji razume stav ovog Udruženja kako bi se očuvala endemska vrsta mekousne pastrmke koja postoji u svijetu samo kod nas.
Predsjednik – Josip Praljak
http://www.usr-neretva.com

Pročitajte i:   Sretan Uskrs!

One thought on “Uspješna akcija ribočuvara U.S.R. “Neretva” Mostar

 • Postavio jupiiiiiiiiiiiiiiii 31 August, 2009

  sad samo dobro ih oderati po dzepu i oduzeti sva sradstva krivolova,a zatim javno objesiti i ne skidati dok se ne usmrde.
  _________________________________________________________________

  Postavio Guest 26 August, 2009

  Imena: Damir Pandza medicinski tehnicar i Goran Mitric pripadnik specijalne postrojbe mupa, naravno odmah je suspendiran.
  Postavio Kovach 26 August, 2009
  Našim susjedima sa Juga sve čestitke na uspješnoj akciji. BISTRO!!
  _________________________________________________________________

  Postavio gusar 26 August, 2009

  Ta ekipa godinama uništava Bunu i Neretvu,vrjeme je i bilo da se uhvate.Šteta što im nisu imena i prezimena objavljena!
  _________________________________________________________________

  Postavio hero 25 August, 2009

  svaka cast ljudi, a imena su vrlo poznata u Mostaru, nezvanicno saznajem da su i visoko pozicionirani ljudi i to u MUPU TOG KANTONA
  _________________________________________________________________

  Postavio montana 25 August, 2009

  Bistro Hercegovino! Cestitke na kapitalnim krivolovcima i pozdrav puckoj kuhinji. Nek jede ko zaista nema
  _________________________________________________________________

  Postavio pravda 25 August, 2009

  DP i GM ma recite im imena da ih javno ispljujemo
  _________________________________________________________________

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.