Najnovije vijestiTakmičenja

Završena 18. ‘Potraga za kraljicom Une 2020’

Završena je osamnaesta po redu “Potraga za kraljicom Une”, takmičenje je bilo natjecateljskog karaktera,  a lovilo se od 26.06.2020. do 28.06.2020. godine u Bosanskoj Krupi.

Takmičarske pozicije su bile raspoređene duž rijeke Une sve od Crnog Jezera pa nizvodno do Ljusine.

Uprkos pandemiji, ribolovci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije su se ugodno družili, naravno poštujući sve propisane mjere, propise i ujedno takmičili ko će biti bolji u potrazi za kraljicom Une.

Takmičili su se u noći petak na subotu, te u noći subotu na nedjelju. Tokom dvije noći ribolova ulovljeno je 13 riba. Sistem ulova se bazirao na “uhvati i pusti”, mamci su morali biti s jednokukama radi što manjeg oštećena ulovljenih komada, te su sve ribe, nakon fotografisanja, vraćene u Unu.

Najduža ulovljenja riba je bila 93cm, koju je ulovio ribolovac Slavko Koroman sa Pala (BiH).

Pobjednici ovogodišnje potrage za kraljicom Une 2020 su:

  1. mjesto Slavko Koroman (BiH-Pale) – 24846 boda
  2. mjesto Lukić Radovan (Srbija) – 5660 boda
  3. mjesto Milan Kostović (BiH-Foča) – 4700 bodova
Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

Priznanje za najmlađeg učesnika dobio je Teo Crnogorac iz Trebinja kao takmičar sa svega 12. godina koji je u pratnji svoga oca doputovao da se okuša u lovu na kraljicu Une.

Nakon više dana ugodnog druženja takmičari su nanovo izrazili svoje oduševljenje ljepotama rijeke Une, ljubaznošću domaćina te su pohvalili organizaciju takmičenja kao i bogat nagradni fond koji je obezbjedilo USR Krušnica sa svojim sponzorima.

USR Krušnica se ovom prilikom zahvaljuje svim sudijama kao i sponzorima a posebno prodavnici ribolovnog materijala RETOLS doo Bosanska Krupa, Una-Discovery pro guides Bosanska Krupa, Goran Vuko Vukosavljevic “VUKO&HANIBAL” varalice iz Loznice Republika Srbija, Marijan Milan Pocrnja “MONARCH DOK” varalice Vinkovci Republika Hrvatska, Zoran Zox Vrhovac Prnjavor, Restoran Alga Bosanska Krupa, firmi Boreas Stanić Grupe, Općinskom načelniku Bosanska Krupa Arminu Halitoviću, a ove godine i prvi put kao sponzor i Vlada kantona odnosno premijer Mustafa Ružnić.

Bistro i vidimo se sljedeće godine!

Pročitajte i:   U Miljacku na Vilsonovom šetalištu ispuštena veća količina nepoznate tečnosti, inspekcija ne posjeduju alate za identifikovanje odgovornih

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.