SRD Bugojno: Održan 2. memorijalni turnir ‘Salih Kalajdžisalihović Salka’ u ulovu ribe udicom na plovak

Rezultati su bili u drugom planu, a želja učesnika je bila da se na ovaj način prisjete istinskog ribolovca, poštenog čovjeka

Na jezeru Zanesovići kod Bugojna održan je 2. memorijalni turnir „Salih Kalajdžisalihović Salka“ u ulovu ribe udicom na plovak. Organizator je bilo Sportsko ribolovno društvo (SRD) „Bugojno“, a memorijal se organizira u znak sjećanja na dugogodišnjeg člana Društva i strastvenog ribolovca.

Kalajdžisalihović je dugo godina bio član Udruženja sportskih ribolovaca „Bugojno“.

Istinski ribolovac

Rezultati su bili u drugom planu, a želja učesnika je bila da se na ovaj način prisjete istinskog ribolovca, poštenog i pravednog čovjeka.

– Dugo sam poznavao Salku i mogu reći da je on ovdje, na jezeru, bio broj jedan, ne samo kada je u pitanju ulov ribe nego i kao pravedan čovjek, koji se volio našaliti. Sve dok budem u prilici, dolazit ću na ovaj memorijal u njegovo ime – kaže Halil Šišić, član SRD-a „Vrbas“ Gornji Vakuf/Uskoplje.

Slično govori i Sead Bušatlija, bugojanski ribolovac, koji je sa Salkom bio na oko 20 takmičenja.

Pročitajte i:   Bistro BiH: Jezero Alagovac i Bilećko jezero (Pilot_02_cijela) - VIDEO

Održavanje memorijala

Predsjednik Sportskog ribolovnog društva Derviš Druško zadovoljan je što se lik i djelo Saliha Kalajdžisalihovića nisu zaboravili. Očekuje da će svaki naredni memorijal biti bolji. Za porodicu je, prema riječima Salihovog sina Senada, održavanje memorijala izuzetno značajno i zahvalni su SRD-u „Bugojno“ što su se odlučili da organiziraju takmičenje u spomen na njegovog oca.

– Naravno da smo zadovoljni što su ribolovci odlučili da se, u spomen na moga oca, organizira takmičenje/memorijal koji bi trebao prijeći u tradiciju. Mnogo nam ovo znači – ističe Senad.

Najbolji takmičari

Najviše znanja i sreće na ovogodišnjem memorijalu imali su ribolovci iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Pobijedio je Ivica Marinčić, drugi je Amir Čehaja, a treći Atko Karašin. Kod pionira najbolji je bio Ahmed Đuliman.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.