Najnovije vijestiTakmičenja

SRD Bugojno: Održan 2. memorijalni turnir ‘Salih Kalajdžisalihović Salka’ u ulovu ribe udicom na plovak

Rezultati su bili u drugom planu, a želja učesnika je bila da se na ovaj način prisjete istinskog ribolovca, poštenog čovjeka

Na jezeru Zanesovići kod Bugojna održan je 2. memorijalni turnir „Salih Kalajdžisalihović Salka“ u ulovu ribe udicom na plovak. Organizator je bilo Sportsko ribolovno društvo (SRD) „Bugojno“, a memorijal se organizira u znak sjećanja na dugogodišnjeg člana Društva i strastvenog ribolovca.

Kalajdžisalihović je dugo godina bio član Udruženja sportskih ribolovaca „Bugojno“.

Istinski ribolovac

Rezultati su bili u drugom planu, a želja učesnika je bila da se na ovaj način prisjete istinskog ribolovca, poštenog i pravednog čovjeka.

– Dugo sam poznavao Salku i mogu reći da je on ovdje, na jezeru, bio broj jedan, ne samo kada je u pitanju ulov ribe nego i kao pravedan čovjek, koji se volio našaliti. Sve dok budem u prilici, dolazit ću na ovaj memorijal u njegovo ime – kaže Halil Šišić, član SRD-a „Vrbas“ Gornji Vakuf/Uskoplje.

Slično govori i Sead Bušatlija, bugojanski ribolovac, koji je sa Salkom bio na oko 20 takmičenja.

Pročitajte i:   Bilten 18. Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak - Jezero Skresovi, Hrvatska

Održavanje memorijala

Predsjednik Sportskog ribolovnog društva Derviš Druško zadovoljan je što se lik i djelo Saliha Kalajdžisalihovića nisu zaboravili. Očekuje da će svaki naredni memorijal biti bolji. Za porodicu je, prema riječima Salihovog sina Senada, održavanje memorijala izuzetno značajno i zahvalni su SRD-u „Bugojno“ što su se odlučili da organiziraju takmičenje u spomen na njegovog oca.

– Naravno da smo zadovoljni što su ribolovci odlučili da se, u spomen na moga oca, organizira takmičenje/memorijal koji bi trebao prijeći u tradiciju. Mnogo nam ovo znači – ističe Senad.

Najbolji takmičari

Najviše znanja i sreće na ovogodišnjem memorijalu imali su ribolovci iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Pobijedio je Ivica Marinčić, drugi je Amir Čehaja, a treći Atko Karašin. Kod pionira najbolji je bio Ahmed Đuliman.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.