Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Željko Komšić u Hutovu blatu

Ribolovno prvenstvo – dobit
Iznimno je svečano, ali i radno jučer bilo u Parku prirode Hutovo blato gdje će se početkom lipnja održati 27. svjetsko klupsko ribolovno prvenstvo. Tim povodom jučer su Hutovo blato pohodili hrvatski član predsjedništva BiH gospodin Željko Komšić (predsjednik organizacijskog odbora prvenstva -predsjedništvo BiH generalni pokrovitelj), predsjednik Vlade HNŽ Miroslav Ćorić, federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac, načelnik općine Čapljina Stjepan Šutalo i izvršni direktor organizacijskog odbora svjetskog prvenstva Nikola Puce.
Vijeće ministara
Nakon obilaska gradilišta oko motela Karaotok, koji se također renovira, gosti su u ljetnoj bašti
motela Karaotok upriličili konferenciju za novinare na kojoj je bilo mnogo novinara iz BiH, ali i šire.
-Problema u ovoj državi uvijek ima, ali jasno poručujem da je Svjetsko ribolovno prvenstvo ipak veliki prioritet. Hvala organizatorima i domaćinima, ali i oružanim snagama BiH čiji su pripadnici odradili lavovski dio posla u gradnji prometnica i pontona. Rekao je medu ostalim Željko Komšić te dodao kako se i vijeće ministara financijski uključio u organizaciju svjetskog ribolovnog prvenstva u Hutovu blatu. Na naš upit postoji li mogućnost da će predsjedništvo BiH do svjetskog prvenstva održati svečanu sjednicu u Hutovu blatu Komšic je odgovorio:
– Ne mogu vam govoriti u ime mojih kolega, ali ja sam spreman za to. Ta je vaša ideja odlična i rado ću je prenijeti kolegama Radmanoviću i Silajdžiću pa se nadam našem skupnom  posjetu Hutovu blatu – rekao je Komšić.
Milijun KM
Federalni ministar kulture i športa Gavrilo Grahovac istaknuo je kako je Vlada Federacije BiH za gradnju prilazne prometnice do Hutova blata izdvojila milijun KM te još dodatnih 440.000 KM za druge troškove. Predsjednik Vlade HNŽ Miroslav Ćoric istaknuo je potporu njegove Vlade svim projektima u organizaciji svjetskog prvenstva te je oštro kritizirao neke medije koji su ovih dana javljali kako će se svjetsko prvenstvo u Hutovu blatu čak i odgoditi. Na kraju je izvršni direktor organizacijskog odbora za održavanje svjetskog prvenstva Nikola Puce istaknuo kako je jučer konačno zatvorena i financijska i logistička konstrukcija za održavanje svjetskog ribolovnog prvenstva.
Kroz prvenstvo predstavljanje svijetu ljepota BiH
Načelnik općine Čapljina Stjepan Šutalo istaknuo je kao će ta općina učiniti sve da na najbolji način ugosti više tisuća sudionika svjetskog prvenstva, turista te gledatelja.
Prema njegovom riječima, to je važno predstavljanje ovog područja prije svega u gospodarskom i turističkom smislu.
Komšić: BIH će izvući korist od svjetskog prvenstva u ribolovu
– Cijela BIH, a osobito Čapljina i ova regija Hercegovine, izvući će veliku korist od tog svjetskog prvenstva iza kojeg stoji cijela država. O nama ovisi kakve će sve koristi i koliko dugo biti na ovom području i čvrsto se nadam da se nećemo osramotiti u organizaciji, a i tijekom boravka brojnih sudionika i turista. Problema u ovoj državi uvijek ima, ali jasno poručujem da je Svjetsko ribolovno prvenstvo ipak veliki prioritet.

Pročitajte i:   Satnica III i IV kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.