Jednostavan recept za ukusno englesko jelo
Za 4 osobe potrebno vam je sljedeće: smuđ 2 kg, jedno pivo, brašno, so, biber, peršun i pomfrit kao prilog.
Prvo što je potrebno je upecati ribu (nipošto ne kupovati uz neko od rijeka ili jezera, ili je od onih sto je mrežama hvataju, ili, što je u većini slučajeva, nije svježa).
Zatim je očistite, logično .
Poslije toga ide filetiranje ribe, a o načinu filetiranja će vam više reći slike nego ja.
Nakon sto smo od smuđa napravili filete posolili i pobiberili, u jednu posudu naspemo pivo i dodamo po jednu malu kašiku soli i sećera. Nakon toga, uz konstantno miješanje, dodajemo pšenično brašno sve dok nedobijemo smjesu malo gušću nego sto koristimo za palačinke.
U ovako napravljenu smjesu ubacimo filete ribe, pokrijemo celofanom i ostavimo u hladnjaku sat vremena.
Nakon sat vremena dobro zagrijemo ulje u tavi i pečemo filete koje nakon toga pospemo sa peršunom i serviramo sa pomfritom i hladnom pivom.
Bon Appétit
Postavio Draga 15 February, 2008
Da, isprobala sam ovaj recept!
Odlican je ali ne “odlicniji” od smudja Orly kako ga ja pripremam!
POZDRAV SVIMA IZ H R V A T S K E !
__________________________________________________
Postavio Osman Sedmanagic 10 November, 2007
To je prava zena a ne ove danas dibidus celave..
Majo stipu ga znas da je kod njega erozija.
DAJTE SVOJ GLAS RAZUMA RECITE NE DEPILACIJI.
__________________________________________________
Postavio Senad 10 November, 2007
Majo, jesu li ti se to malo zbrckali hormoni, nesto mi te tvoje rukice muskobanjaste 😉
__________________________________________________
Postavio Zander 08 November, 2007
EH JA DOK PROCITA OVO I OGLADNI,NEMOJ NJUPADZIJA OVO VISE DA RADIS HAHAHAHAHAHHAHAHA.
BISTRO OD ZANDERA!
__________________________________________________
Postavio Njupadzija 07 November, 2007
Njamiiiiiiii