Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Poribljavanje Ponora i obavještenje o zabrani ribolova (www.mgribolovci.com)

USR Mrkonjić Grad izvršilo je poribljavanje rijeke Ponor od mosta pa do mjesta gdje rijeka ponire sa 4000 komada mlađi potočne pastrmke veličine oko 15 cm. Na tom dijelu rijeke na snazi je zabrana ribolova.
Ovo je drugo poribljavanje rijeke Ponor u ovoj godini, a planirano je da se do kraja godine izvrši još jedno poribljavanje. Ribočuvari USR Mrkonjić Grad vrše intezivno čuvanje na dijelu gdje je izvršeno poribljavanje i gdje je na snazi zabrana ribolova. Protiv lica koja budu kršila odluku o zabrani i budu lovili ribu na mjestu gdje je izvršeno poribljavanje podnosiće se prijave nadležnim organima.
Obavještenje o zabrani ribolova
Upravni odbor Udruženja sportskih ribolovaca Mrkonjić Grad donio je odluku o zabrani ribolova na rijeci Ponor od mosta do mjesta gdje rijeka ponire. Ova odluka je donesena radi zaštite i unapređenja ribljeg fonda , za sprovođenje ove odluke staraće se ribočuvarska služba USR Mrkonjić Grad. Protiv lica koja ne budu poštovala odluku ribočuvari će podnositi prijave nadležnim organima.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.