Najnovije vijestiOstale vijesti

Ribočuvari spasili Jasmina Bekića iz uzburkane vode

Da nije bilo ribočuvara te uposlenika duvanjske firme “Voda, riba, sport Buško jezero”, postojala je opasnost da se Bekić i utopi.

Snažna bura koja je puhala prekjučer bila je jača od gumenog čamca Jasmina Bekića iz Tuzle koji je pokušao nahraniti ribu na Buškom jezeru kod Prisoja. Međutim, čamac se prevrnuo i on je završio u vodi. Da nije bilo ribočuvara te uposlenika duvanjske firme “Voda, riba, sport Buško jezero”, postojala je opasnost da se Bekić i utopi.– Od starog mosta u Prisoju, na duvanjskoj strani jezera, bura i valovi su ga odgurali kilometrima, cijelom širinom jezera, na livanjsku stranu, ispod Kamešnice, gdje su ga iz vode izvadili naši ribočuvari Ivan Krišto i Zdravko Berić pomoću glisera. Dobro je i pridružio se svojim prijateljima koji često dolaze u ribolov na naše jezero – rekao nam je upravnik firme Dragan Kovač.

Spašavanju Bekića, uz nekolicinu ribara, prisustvovao je i Ante Dozan iz Tomislavgrada.

– Čim su ga izvukli, dali smo mu presvlaku i deke, naložili vatru i čekali Hitnu da ga odveze na pregled radi pothlađenosti i eventualnog šoka koji je pretrpio. Inače, bio je dobro i svi smo se radovali što smo ga vidjeli na obali izvan uzburkanog jezera – kazao je Dozan.

Pročitajte i:   Apokaliptični prizori HE "Ulog": Ekološka bomba za smrt smaragdne kraljice Neretve?!

Vijest prenesena sa : www.dnevniavaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.