Iz svijetaNajnovije vijestiUlovi

Britanac ulovio ribu tešku 113 kg

arapaima-4343463Bitanski ribar je ostvario svoju želju nakkon što je ulovio ogromnu ribu arapaimu, riječno “čudovište” teško 113,4 g.
Steve Townson
je ulovio divlju arapaimu, najveću slatkovodnu ribu, u rijeci Essequibo u Gvajani. On putuje svijetom i lovi egzotične ribe, a ovog puta je kao mamac koristio piranu tešku 900 grama.

“Arapaima je jedna od najvećih i najmoćnijih slatkovodnih riba, a velika je i rijetka privilegija kada uspijete uloviti jednu od njih. Lov na njih je zabranjen, ali u Južnoj Africi ih je dozvoljeno loviti, s tim da ste ih obavezni pustiti na slobodu. Riba koju sam ja ulovio nikad ranije nije bila ulovljena”, izjavio je Townson.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

3 thoughts on “Britanac ulovio ribu tešku 113 kg

 • cuj nikad nije bila ulovljena.svaki put gledam ribarsku emisiju ”river monsters”-lik lovi one dzinovske ribe i bas je u jednoj emisiji ulovio bas tu ribu.a neznam za ovoga gore misli li da ta JEDINKA nikad nije ulovljena ili misli na tu vrstu ”arapima”?

 • leonardo kozina

  Kao prvo, ova Arapaima ne zivi u Africi nego u juznoj Americi u rijeci Amazon i njenim pritokama.
  Kao drugo, naveca slatkovodna riba je som iz rijeke Mekong (Pangasianodon gigas) ili popularno nazvan kod nas San Pjer (fileti).
  Autor ovog teksta bi trebao malo vise da se informise prije nego sto objavljuje ovaj clanak.

 • Bistro, Leonardo!
  Autor ovog teksta je neko (ne znam ko) i tekst je samo copy-paste na našu stranicu.
  Istina jeste da je greška u originalnom tekstu gdje piše ‘južnoj Africi’ ali dok piše ‘južnoj’, to je samo ‘misao pobjegla’ Africi, ne budi toliko oštar kritičar. 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.