Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

U.G. “Bistro!” Sarajevo: Obavještenje ribolovcima o režimu ribolova i važenju ribolovnica

baner-udruzenje-bistroSvaki član U.G. “Bistro!” iz Sarajeva sa  ribolovnicom od 100 KM ima pravo 30 izlazaka na jezero Starača i 10 izlazaka na ostale vode. Za jezero Starača moguća je doplata za dodatne izlaske gdje je za svaka 3 naredna izlaska potrebno doplatiti 10 KM.

Svaki  član član U.G. “Bistro!” sa ribolovnicom od 50 KM ima pravo na 30 izlazaka na jezero Starača i 10 izlazaka na ostale vode. Nakon potrošenih 30 izlazaka na jezero Starača, moguća je doplata za dodatne izlaske gdje je za svaka 4 naredna izlaska potrebno doplatiti 10 KM.

Za naše članove sa ribolovnicom od 25 KM će vrijediti ista pravila kao i za članove sa dozvolom od 50 KM.

Svaki od ribolovaca je dužan prije započinjanja ribolova na talon napisati datum i ribolovnu vodu.

Ribočuvar će po zaticanju ribolovca na vodi provjeriti ribolovnicu i ukoliko na talonu ne bude upisan datum i ribolovna voda, ribočuvar će iz ribolovnice iskinuti 4 talona koja ribolovac neće imati pravo i priliku iskoristiti u ribolovu na vodi na kojoj bude zatečen, što bi bila kazna za nepoštivanje pravila zakonom propisanog obaveznog popunjavanja talona.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Drugi uzastopni takav prekršaj će podrazumjevati pokretanje prekršajnog postupka.

Potpisivanjem sporazuma o zajedničkom režimu ribolova, ribolovnica kupljena u našem Udruženju vrijedi i na svim otvorenim vodama sljedećih udruženja: USR “Una” Bihać ; SRD “Šaran” Bužim ; USR “Štuka” Velika Kladuša ; UGSRD “Klen” Banovići ; SRD “Sastavci” Čelić ; SRD “Drijenča” Gračanica ; SRD “Drinjača” Kladanj ; UGSRD “Manjić” Kalesija ; SRD “Spreča” Doboj – Istok ; SIRK “Bistro” Tuzla ; SRD “Rudar-Kreka” Tuzla ; SRD “Smuđ” Lukavac ; UGSR “Mrena” Živinice ; UGSRD “Breza” Breza ; UGSR “Kulina” Doboj – Jug ; SRD “Jelah” Tešanj ; USR “Binker” Kalošević – Tešanj ; SRD “Klen” Usora ; UGSR “Vareš” Vareš ; UGSR “Visoko” Visoko ; UGSR “Bistro” Zenica ; USR “Goražde” Goražde ; USR “Busovača” Busovača ; SRD “Novi Travnik” Novi Travnik ; KSR “Travnik” Travnik ; DŠR “Borak” Široki Brijeg ; USR “Sarajevo 1906” Sarajevo ; USRD “Zujevina” Hadžići ; USRD “Ilidža” Ilidža ; SRD “Unac” Drvar.

Također, sa SRD „Bosna“ iz Maglaja i SRD „Bosna“ iz Žepča je bio postignut dogovor o načinu i cijeni ribolova za ribolovce sa našim ribolovnicama, ali zbog poplava i problema sa kojima se trenutno susreću kolege, nismo konkretizovali isti i on će sačekati neka bolja vremena.

Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Za ribolovce sa ribolovnicama gore pobrojanih udruženja je dozvoljen ribolov bez dodatnog plaćanja na svim otvorenim vodama ribolovnog područja na kojem smo korisnici ribolovnog prava, osim na jezeru Starača, gdje je doplata za dnevni ribolov 5 KM (dva ribolovca kupe jednu dnevnu dozvolu od 10 KM ili jedan kupi dnevnu koja mu vrijedi još jedan izlazak na vodu).

U Udruženju je, zbog nepovoljne finansijske situacije, donešena Odluka i ribolovcima je bilo omogućeno da se ribolovnica isplati na više rata.

Međutim, zbog prispjelih obaveza u smislu plaćanja naknade za ribolovno pravo, ostala je opcija isplate godišnje dozvole na dvije jednake rate, a krajnji rok isplate dozvole bi bio 31 juli. Za neblagovremeno izmirenje preostalog duga po pitanju ribolovne dozvole, a nakon isteka krajnjeg roka, ribolovci nemaju pravo povrata sredstava koja su već uplatili.

Bistro!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.