Najnovije vijestiOstale vijesti

Kakanj: Opštinski načelnik upriličio prijem za kakanjske ribolovce

ribolovci-kakanjKakanj se može pohvaliti još jednim sjajnim rezultatom. Ovoga puta se osvrćemo na vrhunske rezultate Sportskog ribolovnog društva (SRD) “Bistro” Kakanj.

Član ovog tima Amir Bešić je postao šampion Federacije BiH za 2015.godinu u takmičenju “Ulov ribe na plovak” (seniori). Alajbegović Bećir je šampion ZDK za prošlu godinu u takmičenju “Ulov ribe na plovak”.

Sportsko-ribolovno društvo ZDK dodijelilo je takmičarskoj ekipi Sportsko ribolovnog društva “Bistro” Kakanj značke za postignute rezultate na državnom i federalnom takmičenju. Značke su dobili Nijaz Čobo, Nijaz Hasanbegović, Bahrudin Agičić i Selvedin Plasto.

Sekretaru SRD “Bistro” Kakanj Kubat Fadilu dodijeljena je Plaketa za izuzetan doprinos razvoju sportskog ribolova u F BiH.

Ovi sjajni rezultati su bili povod za prijem koji je 24. maja 2016.godine upriličen u uredu načelnika za predstavnike Sportskog ribolovnog društva “Bistro” Kakanj. Svojim gostima načelnik je uputio čestitku za vrhunske rezultate, a razgovaralo se i o aktivnostima na poribljavanju, te potrebi završetka ribarske kuće na obali rijeke Bosne u Kaknju.

Fadil Kubat, sekretar SRD “Bistro” Kakanj, načelniku Nerminu Mandri je uručio počasnu ribolovnu dozvolu.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.