EkologijaNajnovije vijesti

Rijeka Buna: Održana druga akcija čišćenja Novi Val

Ova inicijativa je dio našeg zajedničkog cilja da promovišemo sport ribolov, očuvanje prirodnog bogatstava

U sklopu priprema za 20. Cortland Svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini “mušičarenje”, koje
će se održati od 16. do 23. jula 2023. godine u Blagaju, Omladinski klub “Novi val” je zajedno sa
Udruženjem sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar, Ronilački klub Mostar, Blagaj City, DVD Blagaj te građani građani Blagaja organizovao akciju čišćenja rijeke Bune.

Ova inicijativa je dio našeg zajedničkog cilja da promovišemo sport ribolov, očuvanje prirodnog bogatstava i
zaštitu rijeka. Tokom akcije čišćenja, koja je održana na rijeci Buni, volonteri su prikupili veće količine otpada,
a uspjeli su očistiti korito rijeke Bune kao i priobalne dijelove. Ova impresivna postignuća svjedoče o predanosti i angažovanju svih učesnika akcije.

“Omladinski klub ‘Novi val’ je ponosan što je bio suorganizator akcije čišćenja rijeke Bune uoči Svjetskog prvenstva za juniore u mušičarenju. Naša saradnja sa udruženjima je ključna za promovisanje sporta, ribolova i očuvanje prirode. Zahvaljujemo se svim volonterima koji su se pridružili i doprinijeli uspjehu ove akcije, kao i članovima ovih udruženja bez kojih ne bi postigli ovako dobre rezultate.” izjavio je predsjednik Omladinskog kluba Novi Val Adnan Đuliman.

Pročitajte i:   U Miljacku na Vilsonovom šetalištu ispuštena veća količina nepoznate tečnosti, inspekcija ne posjeduju alate za identifikovanje odgovornih

Sportsko-ribolovni savez BiH, Omladinski klub Novi Val i ekološka organizacija The Nature Conservancy potpisali su sporazum o saradnji za sprovođenje 20. Cortland Svjetskog prvenstva za juniore u disciplini ”mušičarenje” (Fly Fishing), a domaćini ovog takmičenja su Udruženje sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar i grad Mostar kao domaćin svjetskog juniorskog prvenstva.

Cortland Svjetsko prvenstvo za juniore u disciplini “mušičarenje” okupiće mlade ribolovce iz cijelog svijeta.

Ovim putem želimo da apelujemo na građane Blagaja koji žive kraj rijeke Bune da se odgovorno ponašaju u skladu sa pravilima nadolazećeg prvensta, pogotovo skrećemo pažnju da ne bacaju pokošenu travu,kupanje u toku takmičenje, vožnje čamcima i drugim plovilima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.