Najnovije vijesti

U Kiseljaku oboren rekord svjetskih ribolovnih prvenstava; Medalja i za BiH

U Kiseljaku je ove godine oboren rekord svjetskih prvenstava. Ukupno je ulovljeno 5 112 ribe dok je dosad najveća brojka postignuta 2018. godine kada je ta brojka iznosila 2 600. Tako je u Kiseljaku, samo u jednom krugu, Georgi Getov iz Bugarske ulovio 46 pastrvi za 45 minuta.

Dakle, nakon tri dana natjecanja 21. svjetsko prvenstvo u disciplini ”Lov ribe umjetnim mamcima s obale” je završeno a večeras je na Trgu kneza Radoje u Kiseljaku održana svečanost dodjele medalja i pehari najuspješnijima.

Rezultati su poznati u obje kategorije u kojima su ove godine dominirali Talijani kako u pojedinačnoj tako i ekipnoj kategoriji.

Konačan poredak:

1. mjesto Davide Nevrotti Italija
2. mjesto Marco Ferracatena Italija
3. mjesto Nikola Franjo Zovko BiH
4. mjesto Valentino Vidrasc, Italija
5. mjesto Jan Novy Republika, Češka

Ekipna kategorija
1. mjesto Italija
2. mjesto Bugarska
3. mjesto Češka Republika

Podsjećamo, natjecalo se 17 ekipa a prvenstvo je zatvorio predsjednik Međunarodne sportske ribarske federacije za slatke vode, FIPS – ED Matteoli Claudio Ugo dok su pehare pobjednicima uručili predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara te predsjednik Sportskog ribolovnog saveza Bosne i Hercegovine, Danijel Kobačić.

Pročitajte i:   Bilten 18. Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na plovak - Jezero Skresovi, Hrvatska

Metteoli je pohvalio cjelokupnu organizaciju te najavio naredno svjetsko prvenstvo u Italiji dok je kapiten talijanskog tima pohvalio rijeke Lepenicu i Lašvu u Busovači gdje se dio natjecanja također održavao, a posebno dobre reakcije ljudi i njihovu srdačnost.

Izvor: artinfo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.