Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Udruženjsko takmičenje USR “Štuka” V. Kladuša

U nedjelju, 07. maja, na ribolovnoj lokaciji Rudnik na rijeci Glina održano je tradicionalno, deveto po redu, ribolovno takmičenje pod nazivom “Singer-Čele”, a u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca “Štuka” Velika Kladuša.
Na takmičenju je učestvovao 21 takmičar u seniorskoj, te 3 u juniorskoj kategoriji. Lovilo se na plovak, a bodovao se zbir ukupnog broja ulovljenih riba i njihove mase izražene u gramima. Ribolov je trajao 3 sata, od 10 do 13 sati.
U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto sa 4 ulovljena komada ribe i ukupnim zbirom bodova 1804 osvojio je

Aladin Munjaković. Njemu je pripala nagrada u vidu ribarskog štapa, role i 200 m siluka. Drugo mjesto sa 4 ulova i ukupno 804 boda osvojio je Ibrahim Kadić, a kao nagradu Kadić je dobio torbu za ribarski štap. Treće mjesto sa 4 ulova i 504 boda, te nagrada 200 m siluka, pripalo je Seadu Muhamedagiću.
Kod juniora prvo mjesto pripalo je Emilu Pajazetoviću, a drugo mjesto podijelili su Ahmet Huskić i Emir Pajazetović. Emil Pajazetović je za prvo mjesto osvojio kutiju za ribarski pribor, Ahmetu Huskiću pripao je umjetni mamac (vobler), a Emiru Pajazetoviću 200 m siluka.
Ovo takmičenje ne bi se moglo održati bez pomoći sljedećih sponzora: Ibrahima Kadića; Asima Pajazetovića Aske; DOO “Strojopromet”; “Ćoraga Komerc-a”, Auto Škole “Raza”, Discocluba “EX”, DOO “Birmerc”, doo “Winchester”, caffe barova “10”, “La Bamba”, “Energie”, “Cool”, “9” i “U2”, te općine Velika Kladuša i medijskog pokrovitelja Javnog Preduzeća Radio Televizija Velika Kladuša.
Organizator je svim navedenim sponzorima na zajedničkom druženju poslije takmičenja uručio prigodne zahvalnice.
Hasan Mujakić

Pročitajte i:   USR Bioštica i Stream Tackle: Održan 8. Stream Fishing Cup Bioštica 2024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.