Najnovije vijestiReportažeTakmičenja

Federalno takmičenje – Modrac, 2006.g.

Reportažu sa takmičenja napisala Orhana Bušatlija – takmičarka SRD Bugojno
Na Kantonalnom takmičenju SBK, koje je održano 02.06.2006 g. pravo nastupa na Federalno takmičene ostvarilo je 5 pionira, 3 pionirke, 3 juniora i jedna seniorka. Nakon bezbroj molbi upucenih nadležnim ljudima u Kantonalnom savezu, takmičari SBK su dobili samo spuštanje slušalice inegodovanje gospodina Miće, sekretara SSR SBK, koji je tvrdio da za takve stvari društvo nema para, te da zbog toga niti jedan senior iz SBK nije otišao na Federalno takmičenje, niti na obilježavanje 100-te godišnjice SRS BIH na Buškom blatu.
Ne želeći propustiti druženje sa kolegama iz drugih društava, takmičari SRD Bugojno su se pokušali sami organizovati i otići na Federalno takmičenje , koje je bilo zakazano za 21.07. 2006g. na Modracu, mjesto Kiseljak. Obratili smo se matičnom klubu SRD Bugojno, koje nam je
izašlo u susret onoliko koliko je moglo, te smo sebi obebezbjedili 150 KM. Kao i mnogo puta do sada dobili smo nama značajnu pomoć od g. Bajrića „Sport, lov i ribolov Bajrić-Bugojno“, te smo se odvažili na put u Kiseljak, puni entuzijazma.
Da nam raspoloženje ostane na nivou potrudili su se ljudi iz SRD Kreka, koji su nam obezbejdili
smjestaj i hranu, nakon sto smo mi shvatili da nemamo dovoljno novca, jer smo morali uplatiti registraciju od 20 KM za svakog takmicara, a islo nas je ukupno 4, jedna seniorka, jedan junior i dva pionira.Registracija takmičara nije prije obavljena jer niko od nadležnih u Kantonu nije prosljedio  tu vijest koja je iz Saveza došla još prije 3 mjeseca.
Naša dva takmičara noćila su u kamp kućici ribočuvara g. Nihada Jahića, koji im je prirpemio nevejrovatno ukusnu dagaricu, a ostatak ekipe prespavao je u udobnom domu, koji nam je pronašao g. Đemo Hasić.
U jutro 21.07.2005 održan je žrijeb i takmičari su u 10 h bili na stazama. Prvi krug je trajao 2 sata i nije ostvaren znacajan ulov, posebno kod seniorki, gdje je riba loše radila.Osim toga takmičarima je značajne probleme zadavala i visoka temperatura. Vaganje ribe nakon prvog kruga završen je u 13h. Nakon prvog kruga domaćin se pobrino da takmicari ne budu gladni i posluzili su savrseno pripremljen grah. Kada smo  napunili stomak i malo se odmorili u 17 h je počeo drugi krug takmicenja.

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

Poslje dva sata uglavnom uspjesnog ribolova i  vaganja ulova , uprilicena je skormna zavrsnica takmicenja. Na takmičenju je učestvovalo 45 sportskih ribolovaca , od toga su najbrojniji bili pioniri i juniori, koji su postigli i najbolje rezulate. Sportski ribolovci SRD nisu ostvarili na žalost neki značajniji rezultat. Pravo nastupa nadržavnom takmičenju ostvarila su samo dva takmičara, Rustempašić Ismet u kategoriji pionira i Bušatlija Orhana u kategoriji seniorki. Ovom prilikom mi se želimo zahvaliti prije svega Upravnom odboru SRD Bugojno, g. Bajriću „Sport, lov i ribolov Bajrić-Bugojno“ i našim domaćinima na Modracu,  posebno g. Nihadu Jahiću-Pušetu i g. Đemi Hasiću presjedniku SRD Kreka.

Zahvaljujem se ekipi SRD “Bugojno” na ovom izvještaju i slikama.

Na ovom takmičenju je nastupilo 45 ribolovaca svih kategorija i zauzeti su sljedeći rezultati:
SENIORKE
1. mjesto Morić Marijana – Tuzla
2.mjesto Bogilović Amela – Sarajevo
3. mjesto Dorić Hanijeta – Sarajevo
JUNIORI
1. mjesto Pešto Adnan – Sarajevo
2. mjesto Delić Admir – Tuzla
3. mjesto Travančić Edin – ZeDo Kanton
JUNIORKE
1. mjesto Vrgovčević Edina – Žepče
2. mjesto Vrgovčević Irma – Žepče
3. mjesto Omerčić Merima – Žepče
KADETI
1. mjesto Kalajlić Amir – Tuzla
2. mjesto Džinović Amar – Gradačac
3.mjesto Sarajlić Senad – ZeDo Kanton
KADETKINJE
1.mjesto Kešetović Amira – Srebrenik
2. mjesto Josipović Diana – Živinice
3. mjesto Memić Lejla – Visoko

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.