Najnovije vijestiReportažeUlovi

“Bistro BiH” NTV Hayat – Big game fishing

Proteklog vikenda ekipa emisije Bistro BiH  boravila je u Vodicama u Hrvatskoj, kako bi iskusile svoju sreću u borbi sa najvećim ribama Jadrana.Lov je bio uspješan te se ribolovci mogu pohvaliti sa ulovom morskog psa – modruljka od 168 cm i 35 kilograma  i Gof-a od 13 kilograma.
Big game fishing je definitivno prava avantura.
Posjetiti najatraktivnije lokacije Jadrana,uživati u jedinstvenom morskom okruženju i uhvatiti neke od najvećih riba Jadrana svakako je aktivan odmor i rekreacija koji će zauvijek ostati u sjećanju.
Ekipa ribolovaca u sastavu Nazif Fetahović –Suzi, Sanjin Kotlica, Damir Begović i Mirza Salkić nakon obilaska
skoro svih rijeka i jezera u Bosni i Hercegovini gdje su kroz emisiju ”Bistro BiH” zabilježene sve ljepote naše zemlje ovog vikenda u Vodicama imali su se čime pohvaliti. Na ovom području najčešće se love razne vrste tuna, morski psi – modruljci, sabljarke kao i gofovi.
Nakon što je kapetan broda dao svoje preporuke i savjete u vezi sa ribolovnom sezonom u 10 00 h iz stare luke u Vodicama uputili smo se na otvoreno more. Planirano je 12 sati za uspješan lov. Prvi rezultati lova pokazali su se oko 14 00 h kada je ulovljen gof od 13 kilograma.
Ali to nije bilo sve! Pomalo umorni od održavanja ravnoteže na brodu jer je more bilo izuzetno nemirno odlučili smo da napravimo kraću pauzu.Ipak to nam nije pošlo za rukom! Osjetili smo udarac i pripremili se da izvučemo ulov.Nakon nadmudrivanja i borbe sa morskim stanovnikom bilo smo zaista iznenađeni kada smo vidjeli šta slijedi. U sceni kao iz filmova prvo smo ugledali peraja.
Bio je to morski pas – modruljak dužine 168 cm i tezine 35 kilograma!
Preporuka za sve ribolovce – želite li aktivan odmor nabijen adrenalinom i začinjen čarolijom kornatskog arhipelaga znajte da ćete ga dobiti. Reportažu o ovoj avanturi možete gledati u emisiji “Bistro BiH” na NTV HAYAT u subotu 09.09.2006 godine u 16 30 h.
Emisija je realizirana uz pomoć firme Poljorad iz Travnika kojoj se najsrdačnije zahvajujemo!

Pročitajte i:   Održano 2. kolo Premijer lige BiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.